Xplore USA – preizkusi življenje v ZDA

Stopi v stik

Pošlji povpraševanje

ali pokliči na
080 47 42

AKTUALNO

 • Za ponudbo ostalih Xplore kampov v Angliji, na Irskem, v Nemčiji in v ZDA preverite katalog Xplore!
Si star med 12 in 18 let in te zanima, kako izgleda življenje v Ameriki? Bi med poletjem rad tri tedne preživel v Združenih državah Amerike, se udeležil razburljivega programa in obenem izboljšal svoje znanje angleškega jezika?
Če si na katero od zgoraj navedenih vprašanj odgovoril z da, potem je program Crossroads kot nalašč zate: ponuja ti testno izkušnjo življenja v ZDA, saj ti da možnost, da tri tedne preživiš pri ameriški družini in se poleg tega udeležiš še aktivnega tečaja angleščine in spoznaš okolico z ekskurzijami, obiski srednjih šol in s prostovoljnim delom. Program prinaša tipično ameriško izkušnjo, vpogled v ameriško kulturo in izboljšanje znanja jezika. Posebnost programa je, da se vrstniki iz družine, pri kateri živiš, skupaj s tabo udeležujejo dnevnih aktivnosti, kar ti ne pomaga samo pri izboljšanju tvoje angleščine, ampak s svojo družino skleneš tesna in dolgotrajna prijateljstva. Če si se že udeležil kakšnega poletnega kampa ali kolonije oz. si s svojimi starši potoval po tujini, ne veš pa, kako bi letošnje poletje preživel nekoliko drugače in bolj samostojno, je ta program prav zate. Pridruži se nam na eni od treh lokacij (Asheville, Seattle, Inverness/Orlando) in preizkusi ameriško življenje.

Nastanitev

Da bo izkušnja res popolna in pristna, boš tri tedne bival pri ameriški družini, spoznaval njihove navade, preizkušal tipično hrano in se seveda ves čas, tudi pri dnevnih aktivnostih, družil s svojimi vrstniki iz družine, s katerimi boš delil sobo. Njihovi starši te tudi pripeljejo in pridejo iskat na vse aktivnosti. Vse družine morajo izpolniti prijavo, imeti dobra priporočila, z njimi pa smo opravili tudi osebni intervju in jim na orientacijskem sestanku dali vsa navodila, da ti bodo lahko ponudili čim boljšo izkušnjo bivanja.

Tečaj angleščine

Seveda se odpravljaš v Ameriko predvsem zato, da spoznaš ameriški vsakdanjik, vendar je v tvoje dnevne aktivnosti vključen tudi tečaj angleščine, in sicer ameriške angleščine, ki zveni nekoliko drugače kot tista, ki si je navajen iz šole.
V času tvojega bivanja boš z ameriškim učiteljem preživel skupaj 45 ur (izjema tečaj v mestu Inverness). Vsi tečaji se izvajajo s poudarkom na ameriški kulturi, politiki, zgodovini … Kot spomin na vse dogodivščine ti bo ostal popularni ameriški “scrapbook”, kamor boš ves čas shranjeval svoje spomine in vse, kar si se naučil.
Najbolj pa smo ponosni na to, da vse jezikovne aktivnosti potekajo skupaj s tvojimi ameriškimi vrstniki, saj tako skozi udeležbo pri aktivnostih dobijo priložnost za spoznavanje tujih kultur in dijakov.
Naš moto je “English only”, kar se ne navezuje samo na 45-urni tečaj, ampak tudi na ostalih 300 dodatnih dnevnih aktivnosti.

Lokacija

Asheville, NC

Asheville v Severni Karolini (deželi neba) se nahaja med čudovitimi gorami Blue Ridge, naseljuje ga skoraj 74.000 prebivalcev, ponaša pa se z nazivom “Frommers Top Must-See Destinations”. Novinar Erik Wiener ga v noveli “Geography is Bliss” označi za najsrečnejši kraj v Ameriki. V Ashevillu sta se rodila z Grammyjem nagrajena jazz vokalistka Roberta Flack in sloviti ameriški pisec, avtor knjige “Look Homeward, Angel” Thomas Wolfe, danes pa je dom slavne igralke Andie MacDowell. Umetniško in živahno središče je znamenito zaradi svojega evropskega pridiha z mnogimi restavracijiami, kavarnami, galerijami, gledališči ipd.
V času tritedenskega bivanja bodo dijaki poleg 45-urnega tečaja angleškega jezika uživali v sončnem vremenu, ki je zaščitni znak tega mesta. Bližnja okolica mesta ponuja veliko priložnosti za aktivnosti, kot so pohodništvo, plavanje, raftanje itd. Poleg spoznavanja tipičnih ameriških iger (baseball) boš imel tudi tri celodnevne izlete, in sicer v zabaviščni park Carowinds, Gatlinburg in spust po reki z raftom.
Zda kampi

Datumi in cene (2019)

Asheville

Home Stay (12-18 let):

 • 4-tedenski program: 29. 6.-27. 7. 2019: 3120 €
 • 3-tedenski program: 6. 7.-29. 7. 2019: 2450 €

Cene so informativnega značaja in se lahko spremenijo.

Kaj vključuje program

 • prevoz z letališča do družine in nazaj
 • stalno spremstvo in nadzor med bivanjem
 • bivanje s polnim penzionom pri skrbno izbrani družini
 • tečaj angleščine z ameriškimi dijaki
 • učno gradivo
 • učbenik
 • vse prostočasne dejavnosti, aktivnosti, prevozi in vstopnine kot navedeno v programu
 • ekskurzije z družino
 • certifikat ob koncu opravljenega tečaja (CEFR A1 do C2 klasifikacija)
 • poročilo o osebnem napredku
 • Endsleigh potovalno zavarovanje

Program NE vključuje

 • letalske karte, najugodnejšo ponudbo za vas poiščemo v naši agenciji

Vtisi

I have stayed in a great family, who lived in a nice and beautiful area. The family was really nice ! We had good fun and I became friends with my host brother. The activities were great and even the school was fun because the lessons were great with our teacher Laura! I loved the trip to summer camp Windy Gap and Dollywood most. But every day was great – even the weekends, when I did things with my host family!! I hope to have a chance to go to USA again. Sean Carstensen
 
I was in Asheville in summer 2008 and I enjoyed every day. Each day we had new awesome things to do. We did great excursions and learned very much in class with our teacher Laura. My host family was I think the best I could ever get. I stayed 3 weeks with Bethany, Jens and their niece Emmalee. We had a so nice time together and a lot of fun. The activities had been so exciting and varied. I think my English got a lot better than before and I will never forget this summer in Asheville. Elisa Schifferens
 
Za prijave in dodatne informacije pišite na camp@nomago.si, pokličite tel. številko 01/239 16 87  ali pa nas obiščite v poslovalnici Nomago Travel na Ajdovščini v Ljubljani.

 

Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.

Izberi novice zase