Stopi v stik

Pošlji povpraševanje

ali pokliči na
080 47 42

AKTUALNO

 • Za ponudbo ostalih kampov v Angliji, na Irskem, v Nemčiji in v ZDA preverite NSX Xplore katalog!

 

Kolidž Worksop leži v srcu Robin Hoodove dežele, na območju narodnega parka Nottinghamshire. Lega v trikotniku Manchester – Leeds – Nottingham obiskovalcu ponuja utrip prave angleške kulture in tako predstavlja idealno mesto za učenje angleškega jezika.

Kolidž se nahaja na robu gozda Sherwood in je z možnostjo nastanitve več kot 350 študentov največji kamp v našem naboru. Vsako leto se v poletnem kampu kolidža Worksop družijo vrstniki s celega sveta. Velik del jih prihaja iz Anglije in drugih delov Velike Britanije, kar še dodatno spodbudi tuje učence k učenju jezika.

Kolidž Worksop tako ponuja tradicionalno angleško okolje, ki bo ob športnih aktivnostih izboljšalo angleški jezik tečajnikov in popestrilo njihove poletne počitnice.

Starost: 12 – 16 let

Kamp

Sam kolidž je v veliki tradicionalni angleški zgradbi, kjer je tudi namestitev za udeležence v z dvo- in večposteljnimi sobami. V tem prvovrstnem kompleksu sta notranji bazen in novo zgrajena športna hala, računalniška učilnica z dostopom do interneta, zunanje igrišče za tenis in zunanji prostori, ki so urejeni za izvajanje vseh aktivnosti, ki jih ponuja ta kamp.

Tečaj angleškega jezika

Jezik v kampu je angleščina, tako da udeleženci poleg tečaja angleščine svoje znanje koristno uporabljajo pri sporazumevanju s sovrstniki v vsakdanjih situacijah in s tem optimalno nadgrajujejo jezik. Ob prihodu udeleženci rešijo test iz angleščine, da se jih potem lahko ustrezno razporedi v skupine glede na njihovo znanje.

Ta test je namenjen tudi temu, da učitelji pri vsakem posamezniku vidijo, na katerih področjih ima že dobro osnovo in kaj je treba izboljšati, popraviti in nadgraditi. Poudarek je na govoru. Seveda pa že usvojeno znanje nadgrajujejo tudi na področju slovnice, besednega zaklada in uporabe najpogostejših časov. Vse to na zabaven in ustvarjalen način prek vaj in raznih igric. Cilj tečajev je, da se izboljša ustna in pisna angleščina ter da se otroci pričnejo počutiti sproščene ob komunikaciji v drugem jeziku in pozabijo na morebitne blokade, ki so jih imeli pri pouku angleškega jezika v šoli. K temu pripomore tudi to, da se angleščina v kampu uporablja na vsakem koraku.

Šola angleškega jezika v kampu Worksop je namenjena učencem z dobrim znanjem jezika. Kamp omogoča učenje angleškega jezika na treh ravneh, in sicer:

 • intermediate (poučevanje malo bolj zahtevne konverzacije)
 • advanced (izredno visoka raven)
 • proficiency (najvišja raven jezika)

Učenci so prek nalog, debatnih krožkov in predstavitev usmerjeni k razširjanju svojega znanja jezika.

Study

Aktivnosti

Kamp Worksop ponuja tako širok spekter aktivnosti, da resnično zadovolji potrebe in želje prav vsakega posameznika. Zunanje aktivnosti so bolj “robinhoodske”, kot npr. nočni pohod, taborniški ogenj ali pa učenje lokostrelstva. Ponujajo pa se tudi bolj tradicionalni športi kot tenis, košarka, odbojka … Za bolj umetniške duše imajo mentorji delavnic na voljo kopico različnih materialov in idej. Tu udeleženci lahko izdelajo nekaj svojega in odnesejo domov kot spominek ali darilo staršem.

Vsak drug večer je večer klubov, ki dajejo udeležencem možnost, da se naučijo in preizkusijo kaj novega: recimo napišejo članek o kampu v angleščini ali pa tekmujejo v nogometu s prijatelji. Ostali večeri pa so rezervirani za bolj izrazno plat, npr. tekmovanje talentov, karaoke ipd., ki dajo kamperjem možnost, da se družijo in spoznajo še bolje.

Tečaji

Poleg osnovnih aktivnosti, ki so na voljo ves čas, so na razpolago tudi naslednji tečaji.

Plezanje

Tu se boš seznanil z vsemi veščinami, ki jih potrebuje plezalec. Seznanjen boš z osnovnimi teoretičnimi osnovami, vrstami vozlov, varnostjo, spuščanjem z vrvjo (“abseiling”) itd. Po osvojitvi vseh osnov se boste odpravili v plezalni center v Sheffield, kjer boš na umetni steni lahko preizkusil svoje novo osvojene sposobnosti. 10-urni tečaj se konča z obiskom narodnega parka Peak District, kjer boš plezal v naravnem okolju, pod nadzorom izkušenih plezalcev. (cena: 150 €)

Golf: začetni ali nadaljevalni tečaj

Začetnike bodo v umetnost golfa vpeljali pravi profesionalci in jih seznanili s tehniko športa. Nadaljevalni tečaj je namenjen tistim, ki že imajo predznanje. Inštruktorji bodo preverili znanje golfa, nato pa se bo pričela igra na 9 ali 18 lukenj, v skupinah glede na znanje in sposobnosti. Seveda vedno v prisotnosti vaditelja. Vsak tečaj traja po 10 ur. (cena: 150 €)

Wakeboarding

Šport, ki je kombinacija deskanja na vodi in na snegu, se je pred leti pričel razvijati v Združenih državah in nato hitro osvojil pozornost pri navdušencih širom sveta. Tečajnike primerno usposobljeni inštruktorji naučijo uporabe deske in ostalih pripomočkov ter seveda prave tehnike wakeboardanja. Ko udeleženci 12-urnega tečaja pridobijo dovolj znanja, jim inštruktorji zaupajo wakeboard in zabava se lahko prične! (cena: 150 €)

Smučanje na vodi in kneeboarding

Če si želiš popestriti popoldneve, se nam lahko pridružiš na jezeru v kampu in se preizkusiš v tem zabavnem vodnem športu. (cena: 30 €)
Wakeboarding

Enodnevni izleti

Zakaj se ne bi spoznali še s slavnim Londonom ali Manchestrom, če ste že v Angliji? Za udeležnce kampov vodje prirejajo enodnevne izlete, ki so že všteti v ceno!

London

Naš prvi postanek bo Tower of London, kjer se boste lahko sprehodili po znamenitem mostu Tower Bridge, in naredili nekaj fotografij za domače. London ponuja številne znamenitosti, ki jih je seveda v enem dnevu nemogoče videti. Podali se bomo do Buckinghamske palače, Trafalgar Squara in Picadilly Circusa. Zvezdnike si bomo ogledali v Madam Tussauds, obiskali pa bomo tudi londonski akvarij. Starejši udeleženci bodo lahko raziskovali čare londonskega nakupovanja, za mlajše pa bodo poskrbeli naši vaditelji, ki bodo ves čas z njimi.

Manchester

Ogled stadiona enega najuspešnejših nogometnih klubov vseh časov je le eden izmed biserov tega izredno priljubljenega izleta. Seveda pa bo poskrbljeno tudi za tiste, ki bodo želeli spoznati kulturno zgodovinsko dediščino mesta.

Alton Towers

Obisk najbolj popularnega zabaviščnega parka v Veliki Britaniji te bo poživil in naredil tvoje bivanje v kampu še bolj prijetnejše. (cena: 30 €)

Datumi (2023)

 • 8. 7. – 22. 7. 2023
 • 22. 7. – 5. 8. 2023
 • 5. 8. – 22. 8. 2023

Cena

 • 2 tedna: 2280 €
  *možna je nadgradnja programa z dodatkom dnevnih treningov nogometa ali golfa

Cene so informativnega značaja in se lahko spremenijo glede na tečaj angleškega funta.

Kaj je vključeno v ceno

 • letališki transfer z/do letališča v Londonu
 • spanje v 2-6 posteljnih sobah
 • polni penzion (3 obroki na dan) – na voljo tudi vegetarijanske opcije ter prilagojeni obroki za alergike
 • tečaj angleškega jezika (4 x 45 min na dan, 5 dni v tednu)
 • študijsko gradivo
 • mednarodni certifikat ob koncu opravljenega tečaja angleščine (CEFR A1 do C2 klasifikacija)
 • “Multi-Activity” Program, dnevni izleti in vstopnine
 • Endsleigh potovalno zavarovanje

Program NE vključuje

 • povratne letalske karte do Londona – v naši agenciji dobite najugodnejšo ponudbo skupaj z rezervacijo spremljevalca na letalu

Vtisi

I think this holiday in England was, so far, one of the best times of my life. It was exciting to do many activities and lessons with children from many different countries. The trips to London and Old Traford were huge highlights! Though, the freetime with all the other children was the best thing. Nele 13, Germany

Za informacije piši na camp@nomago.si ali pokliči 01 431 77 00

Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.

Izberi novice zase