Stopi v stik

Pošlji povpraševanje

ali pokliči na
080 47 42

Poletje 2024

Zakaj je kamp najboljša izbira za poletne počitnice za vse otroke med 6. in 16. letom?

AKTUALNO

Fenomenalno! Ni prenehala govoriti o kampu še naslednjih nekaj tednov po Campu California.

Kamp v ameriškem stilu

Nepozabne pustolovske počitnice za otroke se začnejo v Campu California!

Poglejte si tudi našo ponudbo mladinskih kampov:

Dalmacija (Pakoštane)

Camp California je mednarodni otroški poletni kamp, ki deluje že od leta 2003 in ponuja odlična doživetja med poletnimi počitnicami za vse otroke med 6. in 16. letom.

Naš glavni kamp se nahaja v Pakoštanah, na obali Jadranskega morja v Dalmaciji. Poleg tega ponujamo tudi več aktivnih programov za starejše otroke (14-16) po celi Dalmaciji. Vsi programi potekajo v angleščini z angleško govorečimi mentorji iz 20 različnih držav.

Kaj še čakate? Pridružite se nam in naj vaš otrok doživi najboljše poletne počitnice svojega življenja!

ŽELIM SE PRIJAVITI

Kdo smo?

Camp California je prvi pravi mednarodni kamp v Evropi v ameriškem stilu. Vsako leto se ga udeležijo otroci iz več kot 35 različnih držav, kar zagotavlja, da bo vaš otrok dobil poletno izkušnjo v resničnem jezikovnem okolju.

Naši 6- in 13-dnevni termini otrokom in najstnikom s celega sveta omogočajo, da se naučijo novih športnih veščin, sklenejo pristna prijateljstva, izboljšajo svojo angleščino ter sporazumevalne sposobnosti skozi naš “Living Language Program”. Obljubljamo, da bodo doživeli ene najlepših poletnih počitnic v svojem življenju – vse v varnem in zdravem okolju.

Če bi radi videli, kako vse skupaj izgleda, si poglejte našo galerijo ali se odpravite na virtualni sprehod po kampu.

V kampu naši varovanci spoznajo prijatelje s celega sveta, se naučijo novih sposobnosti in spoznajo pomen kulturne pestrosti. Osredotočamo se na razvoj skupinskega duha, gradnjo trdnih odnosov, ki jih krepijo medsebojno sodelovanje ter skupno življenje in igra. Vedno bomo spodbujali vključenost namesto tekmovalnosti ter zraven poudarjali pomen spoštovanja ostalih. Vsekakor pa vse skupaj ne gre brez nasmehov, veselja in zabave. Poglejte si nekaj glavnih razlogov za udeležbo na jezikovnih počitnicah v našem kampu:

 • Naj vaš otrok preživi 2 zabavna, varna in poučna tedna na prelepi dalmatinski obali.
 • Vaš otrok bo občutno izboljšal znanje svoje angleščine preko našega programa “Living Language”. Angleščina je pogovorni jezik v kampu.
 • Ponudite svojemu otroku priložnost, da spozna prijatelje s celega sveta.
 • Vaš otrok se bo naučil veliko novih aktivnosti v organiziranem in varnem okolju.
 • Vse otroke ves čas nadzoruje ekipa dobro usposobljenih in izkušenih mentorjev, in sicer en mentor na 5 otrok.
 • Pestra izbira aktivnosti je enkraten recept za aktivne poletne počitnice za otroke!

Naši otroci in osebje prihajajo iz več kot 35 držav sveta. Otroci med 8. in 14. letom se lahko udeležijo našega Resident kampa v 1- ali 2-tedenskem programu. Otroci med 14. in 16. letom pa so vabljeni na naše programe Teen Adventure ali Teen Sailing, ki med drugim vključujejo tudi enotedensko jadranje po Jadranu. Ponujamo tudi CIT (Counselor in Training) program za otroke med 15. in 18. letom, ki bi radi razvijali svoje vodstvene sposobnosti.

Kot rečeno, v naši družbi so otroci in osebje z vseh koncev sveta. Večina jih prihaja iz Evrope: Francija, Anglija, Italija, Madžarska, Hrvaška, Poljska, Češka, Slovaška in seveda Slovenija predstavljajo večji del naših držav. V naš kamp pa pridejo otroci tudi iz bolj oddaljenih držav, kot so Rusija, Izrael, Amerika in Koreja.

Pogovorni jezik v kampu je angleščina, zato zahtevamo vsaj osnovno znanje. Če niste prepričani, da vaš otrok govori dovolj dobro, lahko izvedemo kratek intervju, da preverimo, če zadošča osnovnim kriterijem za uspešno bivanje v kampu.

Direktor kampa – Max

Resident Camp

Za aktivne počitnice otrok od 6. do 14. leta. Za otroke od 14. do 16. leta ponujamo Teen programe.

Urnik dvotedenskega kampa

Kamperji prispejo v kamp v nedeljo popoldan in odidejo v soboto zjutraj čez dva tedna. Kamperji sodelujejo v dnevnih aktivnostih kampa in v dodatnih aktivnostih, kot so organizirane ture, ekskurzije in karnevali.

Primer dneva najboljših poletnih počitnic za otroke

Tukaj je primer dneva, polnega zabave, smeha in aktivnosti, ki jih otroci lahko pričakujejo v Campu California:

 • 07.30 Bujenje (vstajanje in oblačenje)
 • 08.00 Hollywood bowl (zbor za pričetek dneva)
 • 08.15 Zajtrk
 • 08.45 Pospravljanje sob in priprava na aktivnosti
 • 09.15 Prva ura aktivnosti (umetnost in ročna dela, plavanje, lokostrelstvo …)
 • 10.25 Druga ura aktivnosti (sabljanje, windsurfing, nogomet …)
 • 11.35 Tretja ura aktivnosti (tenis, gledališče, odbojka …)
 • 13.00 Hollywood bowl (zbor in oznanila)
 • 13.15 Kosilo in čas za počitek (pisanje pisem, mirne aktivnosti v hišicah)
 • 15:00 Prva popoldanska ura aktivnosti (jadranje, plezanje, ples …)
 • 16:00 Druga popoldanska ura aktivnosti (rezbarjenje, sabljanje, gledališče, jadranje …)
 • 17:00 Tretja popoldanska ura aktivnosti (plavanje, glasba, ameriški nogomet …)
 • 19:00 Hollywood Bowl in večerja
 • 20:00 Večerne aktivnosti (igre, filmski večeri, taborni ogenj)
 • 21:30 Čas za spanje za mlajše otroke
 • 23:00 Čas za spanje za starejše otroke
ŽELIM SE PRIJAVITI

 

Kids adventure sta 1

Aktivnosti

V kampu smo najbolj ponosni na to, da lahko ponudimo mnogo različnih aktivnosti. Vse od športa do umetnosti in seveda dobro staro druženje ob ognju z družabnimi igrami – za vsakega se nekaj najde.

Kamperji bodo počeli tisto, kar si bodo želeli. Prvi dan kampa bodo preizkusili vse športne aktivnosti, potem pa jih bodo organizirali v skupine.

Ameriški nogomet

Tradicionalni ameriški šport podoben ragbiju. Dve ekipi se trudita spraviti žogo po polju s tekom in podajami soigralcem. Cilj je žogo spraviti v tako imenovani “end zone”. V kampu California igramo verzijo “touch football”, lažjo različico tradicionalnega.

Lokostrelstvo

Z različnimi loki in puščicami otroci ciljajo na ogromne tarče, ki so na različnih razdaljah. Ciljajo na tako imenovano “bikovo oko”. Naučijo se delov loka in puščice ter varnega ciljanja tarče.

Umetnost

Ta aktivnost vključuje barvanje slik, izdelovanje nakita, risanje, izdelovaje skulptur, barvanje oblačil, ustvarjanje z vodnimi barvami, izdelovanje sveč in veliko drugih podobnih obrti. Vsi potrebni materiali so urejeni s strani kampa, razen otroške domišljije, ki nima meja.

Vožnja z ladjo v obliki banane

Čudovito! Velika napihljiva blazina, pripeta na ladjo. Nanjo spravimo 4 otroke in enega mentorja naenkrat. Samo ob vikendih in posebnih priložnostih. Zabavno in mokro doživetje!

Baseball

Pri tem klasičnem ameriškem športu imamo 2 skupini po 9 igralcev, ki imajo kij, rokavice in žogo ter igrajo drug proti drugemu. Imamo metalca, lovilca, igralca prve, druge in tretje baze, bližnjega zaustavljalca ter igralca levega, srednjega in desnega zunanjega polja v vsaki skupini na igrišču.

Košarka

To je še en tipični ameriški šport. 2 skupini po do 10 igralcev igrajo na igrišču. Cilj igre je zadeti koš nasprotne skupine. Igra se igra po različnih pravilih glede na čas, prekrške in točkovanje.

Camp California bend

Imamo bogato zbirko akustičnih in bas kitar, bobnov, klavirja, sintetizatorja, flavt in drugih izbranih tolkal in inštrumentov. Vseh se lahko naučijo igrati – tudi samo osnove. Do konca sezone bo koncert, kjer lahko vsak otrok pokaže, kaj se je naučil v kampu.

Kriket

Kot nogomet in ragbi je tudi kriket tradicionalni britanski ekipni šport, ki se igra na gladkem travnatem igrišču. Igro igrata dve skupini, vsaka se trudi podreti vratca, ki jih sestavljajo tri navpične palice s prečkami položenimi na vrh, z žogo, ki jo odbijejo z kijem. Šport je podoben ameriškemu baseballu, ampak tu ujameš žogo z rokavico.

Dnevni časopis - Camp California News

Vaš otrok lahko postane asovski reporter in se podaja na lov za najbolj vročimi zgodbami, ki se vsakodnevno zgodijo v kampu. Potem napiše poročilo, doda nekaj fancy skičic, grafik in ustvari svojo zgodbo v dnevnem časopisu, kjer vsakdo izve kaj se je – in kaj se bo zgodilo!

Ples

Naši profesionalni učitelji plesa bodo otroke naučili klasičnih in modernih plesnih korakov, tako za koreografske predstave kot za večerni disko. Od tanga do valčka se po plesišču lahko zavrtijo do zvezd.

Digitalna fotografija

Lahko se pridružijo naši skupini ljubiteljev fotografije na popotovanju po kampu, med učenjem osnovnih tehnik fotografije, ko fotografirajo druge otroke v kampu. Potem gredo nazaj v laboratorij, da digitalno naložijo in organizirajo slike, ki so jih posneli med dnevom. Ta skupina združi moči na koncu vsakega termina za slide show, med tednom pa tudi ponuja vsakodnevne slike, ki so na voljo online na Bunk1.

Foto

Drama

Otroci ustvarijo in izvedejo originalno izven-broadwaysko predstavo, ob pomoči profesionalnih učiteljev drame. Uporabijo kostume in raznovrstne umetniške dodatke narejene znotraj kampa. Naš novonastali oder premore tudi profesionalni akustični in svetlobni šov, skupaj s še večjim prostorom za igro.

Sabljanje

Sabljanje je igra med dvema nasprotnikoma, kjer se vsak poskuša dotakniti drugega sabljo. Naučili se bodo veliko pravil tega športa, oblečeni pa bodo v tipično zaščitno sabljaško opremo.

Hokej na travi

Igra se igra z dvema ekipama po 11 igralcev in dve rezervi pri vsaki skupini.Cilj je poganjanje žoge po tleh z ukrivljenopalico in zadetek z žogo v nasprotnikov gol mimo vratarja.

Ribolov

V okviru te aktivnosti, otroci uporabljajo ribiško palico, trnek in ostalo ribiško opremo, z namenom lova različnih morskih rib. Otroci odrinejo v bližnje pristanišče, kjer lovijo.

Gimnastika

Gimnastika v kampu vsebuje različne stvari, od vaj na plesišču do ritmične gimnastike. Moč, ravnotežje, gibanje in natančnost so vse komponente tehnične uspešnosti in vse naučijo v kampu.

Kajakaštvo

Naši vodni kajaki so odprti in iz trdnega materiala. Kajakaš uporablja veslo z dvojnimi kraki za poganjanje in usmerjanje čolna. Otroci se naučijo delov tega čolna, osnovnega usmerjanja in poganjanja, kot tudi varnosti na vodi.

Borilne veščine

V kampu ponujamo taekwondo kot trening borilnih veščin. Taekwondo ponuja veliko oblik: od free-styla, treninga zaporedja gibov, lomljenja desk in osnov tehničnega treninga. Za prikaz stopnje napredka se uporablja sistem barvnih pasov, vsi naši inštruktorji imajo najvišji – črni pas.

Gorsko kolesarstvo

Otroci se preizkusijo v gorskem kolesarstvu, kjer jih naučijo kako popraviti kolo, kolesariti preko ovir, čez hribe, skozi vodo in čez lesene platforme. Podali se bodo tudi čez steze in vznožja hribov in po vaseh v bližinji okolici kampa.

Glasba

Zapojejo lahko kamperske ali tradicionalne zborovske pesmi, tudi če še nikoli niso peli. Če si nekaj želijo dovolj močno, je vse možno. Iz vsakega otroka bomo zvabili najboljšega pevca.

Ping-pong

Mini tenis na mizi.

Poi spinning

Priljubljeno tako pri deklicah kot pri dečkih. To je tradicionalni Maori ples iz Nove Zelandije, ki uči ritem in koordinacijo oči in rok z dvemi žogicami na vrvici. Ena najbolj priljubljenih aktivnosti v kampu!

Družabne igre

Gre za različne igre z dvema igralcema, kjer je zahtevane manj telesne aktivnosti na vroč poletni dan. Kombiniramo tetherball (odbijanje žoge pritrjene na vrvico okoli pola, foosball (namizni nogomet), ping pong (namizni tenis) in ogromni šah za zabavo otrok, brez prevelikih fizičnih naporov.

Jadranje

Naš program jadranja ponuja majhne ladjice, za 1-2 jadralca, kjer se lahko naučijo osnov jadranja, nadzora jadrnice, vetra in vode ter varnost na vodi. Imamo tudi večje ladje za 3-4 jadralce s polnim setom jader, kjer se lahko opravljajo bolj napredne jadralne vaje. Vsem ladjam sledi napihljivi raft z zunanjim motorjem, ki je uporaben za reševanje in učenje.

Snorklanje

To je šport, ki ponuja kombinacijo plavanja in podvodnega potapljanja. Potrebni pripomočki so plavutke, maska in dihalna cevka. Gre za raziskovanje podvodnega sveta, kjer opazujejo prečudovito življenje pod vodno globino.

Nogomet

To je ena najbolj priljubljenih aktivnosti, v celi Evropi kot tudi v kampu. Imamo dve skupini po 11 igralcev, ki branijo svoj gol in napadajo nasprotnikovega. V vsaki skupini so vratar, obrambni igralci, igralci sredine in napadalci.

Softball

Nekoliko “prijaznejša” verzija ameriškega nogometa, s počasnejšim metom in večjo, mehkejšo žogo. V vsaki ekipi igra 9 igralcev. Eden ima kij, drugi so razporejeni po igrišču. Igra se na igrišču v obliki diamanta s štirimi bazami. Softball je ameriška različica kriketa.

Vodni rokomet

Ta ekipni šport igrata dve ekipi po 12 igralcev, od katerih jih 5-7 igra naenkrat, na nekoliko večji površini od košarkaškega igrišča. Gol zadeneš s podajo žoge s katerimkoli delom telesa, razen nogo, v nasprotnikovo mrežo.

Plavanje

Ponujamo prosto plavanje in tudi učenje različnih stilov plavanja za kamperje, ki so nekoliko manj vešči plavanja.


TEEN PROGRAM

Naš pohodniški program za kamperje od 14. do 16. leta starosti. Potujemo na različne lokacije po Hrvaški in se udeležujemo številnih aktivnosti. Plezanje, kajakaštvo, gorsko kolesarjenje in aktivnosti na prostem – to je le nekaj aktivnosti, ki so na voljo.

Tenis

Navdih smo dobili od Serene Williams in Rogerja Federerja, pa je tu program učenja tenisa. Z osmimi teniškimi igrišči, usposobljenimi in izkušenimi učitelji za učenje otrok vseh starosti, je ta aktivnost v kampu nepogrešljiva.

Video produkcija

V sodelovanju z digitalno fotografijo bodo učenci v skupini video produkcije izdelovali kratke video filme. Naučili se bodo o scenarijih, igranju, pred in po-produkcijskih tehnikah in o digitalnem urejanju na računalnikih v kampu. Velika premiera filma bo na zaključno noč ob tabornem ognju.

Odbojka

Ta igra se igra na pravokotnem peščenem igrišču med dvema skupinama po 6 igralcev. Igrišče je razdeljeno z mrežo na dve isti polovici. Cilj je vrniti žogo na nasprotnikovo igrišče preden se dotakne tal. Igralci udarjajo žogo z rokami ali pestmi največ trikrat. Igra se začne z serviranjem.

Vodni park

To je naš posebni vodni trampolin in plezalni stolp, ki lebdi nad vodo 50 metrov stran od plaže. Otroci lahko tečejo in skačejo po različnih površinah ali samo poležavajo na soncu in opazujejo druge pri igri. Nove površine za igro se dodajajo skozi kamp, saj je to ena najbolj priljubljenih aktivnosti v kampu.

Jadranje na deski

Jadralna deska z ročajem, jamborjem in trikotnim jadrom omogoča jadranje na valovih z različnmimi tehnikami, odvisno od pihanja vetra. Imamo 3 različne velikosti desk, da omogočimo jadranje otrokom vseh starosti.

Lesarstvo

Otroci se bodo naučili uporabljati različna ročna in električna orodja za oblikovanje lesa in naredili različne predmete, kot so škatle, okviri za slike, go-karti in ostala dekorativna darila, ki jih lahko odnesejo domov po zaključku kampa.

NOVO!

Adrenalinski park

Naš nov adrenalinski park je pripravljen. Imamo 10-metersko steno za plezanje ter nizko napeljane vrvi za plezanje.

Posebni in večerni programi

 • Zabava ob 4. juliju
 • Igranje benda
 • Taborni ognji
 • Ujemi zastavo
 • Karneval
 • Disko
 • Dutch Auction
 • Egg Drop
 • Gold Rush Evenings and special programs
 • Mednarodna noč
 • Filmski večer
 • Mr. & Mrs. kampa
 • Night Line
 • Scottie the Pirate
 • Teen Jam

Oglejte si še ponudbo jezikovnih počitnic za otroke po Evropi!

Za informacije pišite na camp@nomago.si ali pokličite 040 822 558.

Img 0476

Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.

Izberi novice zase