Jezikovni kamp Rossall ima dolgo tradicijo in spada med najprestižnejše šole v Angliji. Obalna lokacija na obrobju malega in prijaznega mesta Fleetwood v kombinaciji z osupljivo arhitekturo poskrbita za občutek, da ste del filma o Harryju Potterju. Poleg vrhunskih jezikovnih tečajev šola ponuja tudi veliko izletov na različne konce Anglije in druge aktivnosti, ki udeležence tečaja tesno povežejo.

Starost

10 – 15 let

Namestitev, aktivnosti in tečaj

Vsi udeleženci so nastanjeni v enem od številnih penzionov na kampusu in si delijo prostorne 2-4 posteljne sobe. Kampus Rossall med drugim nudi skupne sanitarije, udobne skupne sobe, majhno kuhinjo in knjižnico z računalniki z dostopom do interneta.

Sposobnost komuniciranja v tujem jeziku je neprecenljiva, saj otrokom omogoča, da sklenejo prijateljstva s sovrstniki s celega sveta. Vse jezikovne tečaje izvajajo učitelji, katerih materni jezik je angleščina. Vsak razred sestavlja le 12 otrok s približno enakim znanjem angleščine, zato ima učitelj možnost, da se posveti vsakemu posebej. Tečaji obsegajo 20 enot po 45 minut na teden. Poudarek je na zabavnem in interaktivnem izobraževanju z uporabo modernih učnih metod, ki vključujejo teme, primerne za različne starostne skupine.

V ceno kampa je vključena udeležba na klasičnem tečaju angleščine. Poudarek je na govorni praksi in izboljšanju komunikacijskih veščin na igriv način. Za doplačilo je možno svoje znanje dodatno nadgraditi na tečaju TOEFL (10 ur/teden). Test TOEFL meri sposobnost študenta, da uporablja in razume angleščino, kot je prebral, pisal, slišal in govoril v skladu s CEFR – Skupni evropski referenčni okvir za jezike (A1 do C1). Tečaj vključuje tudi vajo na primerih izpitov TOEFL.

Poleg priznanega jezikovnega pouka se šola ponaša še z mnogimi športnimi objekti in obsežnimi igrišči za tenis ter squash, s plezalno steno in telovadnico ter ogrevanim 25-metrskim notranjim bazenom. Otroci so spodbujeni tudi k sodelovanju na ustvarjalnih delavnicah, kot sta ples in gledališče. V sončnih poletnih dneh večina prosti čas izkoristi za aktivnosti na plaži, poskrbljeno pa je tudi za večerne dogodke, kot so skupne dogodivščine ob ognju, BBQ, ples itd.

Med bivanjem v Angliji bodo udeleženci dobili priložnost, da si ogledajo nekaj neverjetnih krajev. Tedenski izleti so organizirani v slikovito srednjeveško mesto York, zgodovinsko pristanišče in živahno mesto Liverpool, priljubljeno obmorsko letovišče Blackpool ter obalno mesto Fleetwood.

Brošura in cenik kampa Rossall

Datumi in cene (2020)

Dvotedenski kampCena
12. 7.-25. 7. 20201445 €
26. 7.-08. 8. 20201445 €
Dodatni tečaji in opcijeCena
English TOEFL195 €
Prevoz z/do letališča Manchester65 €/v eno smer
Pulover s kapuco Camp Adventure45 €

Za ostale informacije smo na voljo na telefonskih številkah 040 822 558 in 01 239 16 87 ali e-naslovu camp@nomago.si.

Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.

Izberi novice zase