Prijava

AKTUALNO

  • Prijave za poletje 2023 ODPRTE! Prijavi se čimprej in si zagotovi kar do 100 EUR popusta.

Kako se prijavim?

Najprej izpolni spletno prijavnico Footprints. Prek te strani urediš prijavo, dobiš delo in urejaš vse ostalo za pripravo na nepozabno poletje. Poglej si tudi predstavitveni video na naši Facebook strani.

 Prijave potekajo izključno prek spletne prijavnice na zgornjem naslovu (Footprints). Pri prijavi bodi zelo pozoren in natančen; vsi datumi, naslovi in drugi osebni podatki morajo biti točni, prijavnica pa mora biti v celoti v angleščini (brez šumnikov) – tudi imena šol ipd. Izpolniti moraš vse, saj se lahko dogovorimo za intervju šele, ko so vsi obrazci v celoti izpolnjeni in označeni s kljukico (complete) ter je podpisan tudi Program Agreement na začetku prijavnice in naložen predstavitveni video (45-60 sekundni video, s katerim se predstaviš bodočemu delodajalcu).
Glej, da pri prijavi navedeš aktiven e-mail naslov, ki ga redno spremljaš. Prej, ko izpolniš prijavo, boljše možnosti imaš in cena je nižja, zato pohiti! Ko je prijava v celoti izpolnjena (vse sekcije), te kontaktiramo in se dogovorimo za dan in uro intervjuja. Če imaš kakšna vprašanja v zvezi z izpolnjevanjem, nas pokliči!

To je bila najboljša izkušnja v mojem življenju. Delala sem kar sem želela (delo sem si poiskala sama), kljub napornemu delavniku uživala v prostih uricah in sklepala nova prijateljstva. Pika na i pa je bilo enomesečno potovanje po Ameriki kjer se nisem mogla načudit vsem lepotam. 🙂

Kako izgleda postopek prijave na najboljše poletje?

Pogosta vprašanja pri izpolnjevanju

NE POZABI: Tvoja prijavnica odraža tvojo osebnost in pomembno je, da se pri izpolnjevanju kar najbolj potrudiš. Uporabljaj veliko začetnico, ločila in svojo angleščino preveri s črkovalnikom. Slab pravopis ni ravno dober znak, ko delodajalec dobi tvojo prijavo v roke.
POZOR: Zaradi varnostnih razlogov ti po določenem času v prijavnem sistemu poteče seja, zato daljše odgovore raje vpisuj v urejevalnik besedila in jih ob koncu prekopiraj v prijavnico in shrani.

Dates of Availability so datumi, ko si na voljo za delo, ki morajo biti v okviru datumov uradnih počitnic na tvoji fakulteti/univerzi. 30-dnevni Grace period, namenjen potovanju po koncu dela, ne šteje v datume razpoložljivosti.

Vse nazive izobraževalnih ustanov, tako srednjih kot višjih/visokih šol, prevedi v angleščino.

Pri Full Time Student category gre pri večini za University Undergraduate (dodiplomski študent). Graduate student je podiplomski študent.

Pri Proof of Funds mora biti seštevek obeh zneskov (gotovina & kreditne kartice) vsaj 900 $. Ni obvezno, da imaš toliko denarja s seboj na poti v ZDA, z vpisom samo potrdiš, da je na voljo.

Datumi počitnic (break dates): datumi so odvisni od posamezne univerze/fakultete. Če datumov ne poznaš, bomo preverili na intervjuju in popravili. Univerza v Ljubljani ima počitnice od 31. 5. 2023 do 30. 9. 2023, Univerza v Mariboru od 9. 6. 2023 do 30. 9. 2023, Univerza na Primorskem od 2. 6. 2023 do 30. 9. 2023 in Univerza v Novi Gorici od 2. 6. 2023 do 30. 9. 2023. Samostojne fakultete in višje šole imajo lahko različne datume počitnic, uradne datume potrdiš na referatu, potrebuješ izpolnjen obrazec Proof of Student Status.

Pod Past Work Experience spada tudi študentsko delo, vpiši čim več delovnih izkušenj.

Zbiranje dokumentov

Že med postopkom prijave lahko začneš z zbiranjem vseh dokumentov, ki jih potrebuješ:

  • Dokončano prijavnico na Footprints – potrudi se pri izpolnjevanju, saj te delodajalec spozna predvsem preko tvoje prijave.
  • Program Agreement – podpišeš elektronsko preko spletne prijavnice (Footprints).
  • Naložen predstavitveni video na Footprints, v katerem se predstaviš in tako narediš dober vtis na delodajalca (dolžina videa mora biti med 45 in 60 sekund). Primer predstavitvenega videa najdeš na tej povezavi, šteje predvsem kreativnost in pozitiven pristop. Ni treba, da poveš svojo starost in kaj študiraš, to je že v tvoji prijavnici, poudari predvsem svoje pozitivne lastnosti, izkušnje in znanja!
Na intervju prineseš:
  • potrdilo o nekaznovanosti: Vlogo oddaš na recepciji Ministrstva za pravosodje na Župančičevi 3 v Ljubljani, po emailu ali po pošti. Na obrazec vpišeš svoje podatke in namen (DELO V TUJINI), potrdilo pa ti v nekaj dneh pošljejo na dom. Več info na e-upravi.
  • originalno potrdilo o vpisu; če nisi na Univerzi v Ljubljani, Mariboru, Novi Gorici ali na Primorskem, moraš izpolniti ter na fakulteti potrditi obrazec Proof of Student Status.
  • potni list – če ga še nimaš, ga pridobi čim prej.
  • Health History Form – večji del izpolniš ti, na koncu izpolni še tvoj osebni zdravnik in podpiše ter doda žig (dopis za zdravnika).
  • ISIC izkaznico: Če je še nimaš, ti jo naredimo v pisarni – cena je 12,20 € oz. brezplačno v sklopu ISIC paketa pri SKB banki.
  • 1. obrok programa: 300 €.

Če ti kaj manjka, lahko intervju še vedno opravimo, manjkajoče pa prineseš/pošlješ naknadno. Vsi dokumenti morajo biti urejeni najkasneje v roku 14 dni po opravljenem intervjuju. Ne pozabi, da si s pravočasno ureditvijo dokumentov lahko znižaš ceno!

Intervju

V prijetnem okolju s tabo malce pokramljamo o tebi, tvojih interesih, študiju, pričakovanjih glede ZDA. Pač “chit chat” v angleščini, da lahko ocenimo tvoje pogovorno znanje angleščine. Če izbereš Placement možnost, se pogovorimo tudi o delih, ki bi jih bil pripravljen opravljati in tvojih dosedanjih izkušnjah. Naš pogovor traja od 30 do 45 minut, ni pa nič zastrašujočega, je zgolj orientacija, kakšna dela lahko v ZDA opravljaš. Bolje kot znaš angleško, več možnosti imaš, da delaš na delovnih mestih, kjer si v stiku z ljudmi.

Iskanje dela

Če se odločiš za Placement možnost, po intervjuju izpolniš še dodatne obrazce na internetu in glede na izpolnjeno ti v ZDA poiščejo delodajalca. Ta te kontaktira (največkrat po elektronski pošti ali Skypu), se še malo pogovori s tabo in če je vse lepo in prav, kmalu dobiš uradni Job Offer.

Pri Independent opciji pa se takoj po intervjuju (ali že prej) odpraviš na lov za službo. Če dobiš od delodajalca pozitiven odgovor, ti potrdi tvojo prošnjo in izpolni Job Offer Form in najhuje je že mimo. Pomembno je, da službo iščeš prek različnih spletnih strani, vez, poznanstev ipd.

Kaj sledi

Ko enkrat imaš službo, ti v Nomago Travel poiščemo najboljšo možnost letalske karte do kraja, kjer delaš in povratek iz izbranega kraja in na izbran datum. Poskrbimo tudi, da letalska karta ustreza vsem pogojem vize.

Konec aprila sledi obvezni orientacijski sestanek, ki je glavni vir informacij za delo v ZDA. Tam dobiš ključni obrazec DS-2019, s katerim zaprosiš za J-1 vizo, ki jo dobiš na ambasadi ZDA na Prešernovi 31 v Ljubljani. Tudi za vse ostale obrazce, navodila in termine na ambasadi poskrbimo mi.

Po vseh urejenih formalnostih odletiš čez lužo in se pripraviš na poletje, ki ti bo v spominu ostalo za vedno. Marsikdo pa se v ZDA odpravi še za eno ali celo dve poletji!

Prijavi se!

Za informacije smo dosegljivi na elektronskem naslovu  delo@nomago.si ali na 01 431 77 00.

Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.

Izberi novice zase