Skype Placement

Najpogostejša izbira v letih 2017 in 2018!

Prijavnico izpolniš za program Placement, nato pa nam na intervjuju (ali prej) sporočiš, da se želiš prijaviti na enega izmed Skype intervjujev.

Program ti omogoča, da svojega bodočega delodajalca spoznaš še preden se odpraviš v ZDA. To pomeni, da si pogledaš seznam delodajalcev, ki so trenutno na voljo in izbereš tistega, ki ti najbolj ustreza. Tako je, izbereš samo enega! V profilu delodajalca imaš informacije o kraju dela, vseh razpoložljivih delih, plačilu, namestitvi. Vnaprej je znan tudi datum intervjuja, zato ti po izbiri ostane le še to, da se pripraviš na intervju in očaraš svojega bodočega delodajalca. Intervju običajno traja od 10 do 15 minut, namen pa je, da delodajalca spoznaš in vprašaš vse, kar te zanima, delodajalec pa dobi vtis o tebi. Če se slučajno zgodi, da ti delo ne ustreza ali pa te delodajalec ne izbere, se še vedno lahko prijaviš na naslednji Skype intervju pri drugemu delodajalcu ali pa nadaljuješ z iskanjem dela prek Preferred Placement opcije. Ne skrbi, delo ti bomo našli 100 %! V preteklih letih je 98 % udeležencev dobilo delo pri prvem izbranem Skype delodajalcu.

Definitivno najboljše preživeto poletje do sedaj! Dobiš prijatelje iz celega sveta, zaslužiš denar, potuješ po Ameriki in zraven vadiš angleščino! Škoda, da nisem odšla na poletno delo v ZDA že par let prej. 🙂

Delodajalci, ki so na voljo pri izbiri Skype Placement 

Na voljo je več delodajalcev, ki bodo intervjuje izvajali med januarjem in marcem. Na intervju k izbranemu Skype delodajalcu se lahko prijaviš po opravljenem intervjuju, ki je tvoja vstopnica za poletje v ZDA. Če dela ne dobiš v prvem poizkusu pri izbranem delodajalcu, si lahko izbereš kateregakoli drugega Skype delodajalca, ki je še na voljo ali pa prestopiš na Preferred Placement opcijo. Vendar o tej opciji sploh ne razmišljaj, kar 98 % udeležencev namreč dobi delo pri prvem izbranem Skype delodajalcu!

S klikom na ime delodajalca si oglej celotni profil z informacijami o delu.

 

Congress Hall, Cape May, New Jersey – 22. marec; je tvoja želja delo in življenje v New Yorku? Potem imamo odlično ponudbo zate! Congress Hall se nahaja v New Jerseyu in je resort ob čudoviti peščeni plaži le steljaj od igralniškega Atlantic Citya in dobro uro od NYC. Delodajalec ponuja ogromno pozicij in je fleksibilen glede datuma pričetka in zaključka dela. Gre za znanega delodajalca, s katerim imamo super izkušnje! Na voljo so še 3 prosta mesta!

 

Vail Hospitality, Vail, Colorado – 28. marec; Vail smučarsko središče se nahaja v osrčju gorovja Rocky Mountains. Delodajalec je fleksibilen pri datumih pričetka in zaključka dela, delo pa lahko opravljaš v enem izmed hotelov na poziciji Housekeeping. Delodajalec ponuja tudi veliko popustov in dogodivščin polno poletje, saj se lahko v prostem času udeležiš številnih izletov v gore ali lahkotnega pohajkovanja po prečudoviti vasici Vail. Če imaš na voljo energijo in čas, si brez težav najdeš še second job! Fun fact: Vail je največje smučarsko središče na svetu in na leto imajo več kot 300 sončnih dni! Na voljo sta le še 2 prosti mesti!

 

Breckenridge Resort, Breckenridge, Colorado – 28. marec 2019; Po nekaj letih je Slovencem spet na voljo izjemen delodajalec Breckenridge Ski Resort, ki je med najbolj obiskanimi zimskimi resorti na svetu. Ker Kolorado ponuja tudi neskončne možnosti poletnega dopusta, je to odlična priložnost za tvoj summer adventure. Delodajalec zagotavlja housing, zaposloval pa bo za pozicije prodaje (Product Sales), dela v restavraciji (Dining) ter pomoč gostom pri parkiranju (Park Guest services)! Na voljo sta le še 2 prosti mesti!

 

Keystone Resort, Keystone, Colorado – 28. marec 2019; Delodajalec v mondenem Keystonu v Koloradu je bolj znan kot zimska pravljična idila, ki tudi poleti ponuja osupljive razglede, aktivnosti na prostem, in šarm malega mesteca. Delodajalec ponuja bivališče (z zelo ugodno ceno glede na lokacijo!) in odlično plačilo. Če ti to ni dovolj, lahko brez težav najdeš še dopolnilno delo, bolj pa ti priporočamo uživanje v lepotah zvezne države pod Skalnim gorovjem – Rocky Mountains. Na voljo bodo delovna mesta v kuhinji (Busser, Dishwasher, Cook) ter čiščenju (Room Service Attendant) Na voljo je še 8 prostih mest!

 

Snowshoe Mountain Inc., Snowshoe, West Virginia – 29. marec; Delodajalec iz »Upside-down mountain« kliče v svoje vrste! V resortu, ki leži na hribu nad smučiščem zaposlujejo na pozicijah Room Attendant, Host/Hostess in Cashier. Poleg dela ponuja ogromno popustov na atrakcije in brezplačno uporabo ostalih ugodnosti resorta za zaposlene. P.S. Tudi datumi razpoložljivosti so fleksibilni! Na voljo je še 6 prostih mest!

 

Hyatt Regency Lake Tahoe Resort, Spa & Casino, Lake Tahoe, Nevada – 29. marec; Poletje na 1897 nadmorske višine, je nekaj kar je sigurno na tvoji to-do listi! Hotel Hyatt Regency vabi v svoje vrste na pozicijah Housekeeper in Dishwasher na idilični lokaciji ob jezeru Tahoe. Poleg dela lahko dan izkoristiš za skok v jezero ali potep na eno izmed razglednih točk na okoliških hribih, kjer opazuješ najbolj pisane sončne zahode daleč naokoli. Na voljo so še 4 prosta mesta!

 

Publix Super Markets, Myrtle Beach, South Carolina – 29. marec 2019; Odlična priložnost poletnega dela v eni izmed največjih trgovskih verig, ki je v lasti zaposlenih! Delodajalec ponuja zaposlitev na poziciji Retail Sales, poleg dela nudi tudi veliko popustov na razne atrakcije, koncerte in zabaviščne parke. Če si fleksibilna oseba, ki ji sproščeno delovno vzdušje veliko pomeni, se hitro prijavi! Na voljo je le še 1 prosto mesto!

 

Kitty Hawk Kites, Life is Good & Surf Co. Shops, Nags Head, North Carolina – 29. marec; Pridruži se ekipi Kitty Hawk Kites in preživi poletje ob surfanju! Podjetje z več kot 44-letno tradicijo učenja in prodaje v svoje vrste vabi delovne in komunikativne študente, ki bodo z veseljem poprijeli za delo v eni izmed njihovih trgovin. Delodajalec ponuja tudi veliko ugodnosti, kot so plezanje po steni, izposoja kajakov ipd. Fun fact: Podjetje Kitty Hawk Kites je bilo s strani National Geographic Adevnuture Magazine leta 2007 izbrano za najboljše podjetje v kategoriji Best Adventure Travel Companies. Na voljo sta le še 2 prosti mesti!

 

Preferred Placement

Najpogostejša izbira ki združuje fleksibilnost in širok nabor del, med katerimi lahko izbiraš. Po prijavi in opravljenem intervjuju si v sklopu svoje prijavnice ogledaš seznam delodajalcev in delovnih mest ter izbereš od 7 do 10 takšnih, ki ti najbolj ustrezajo. Lahko izbiraš glede na lokacijo, vrsto dela, plačo, datume dela, namestitev ali kak drug kriterij, ki je zate bistven. Tvoj profil nato pošljemo izbranim delodajalcem v ZDA in z malo sreče je ena izmed izbranih služb tvoja. Običajno v nekaj tednih že dobiš potrjeno delo, sicer pa lahko izbiro opraviš še enkrat. V bazi delodajalcev je običajno med 80 in 150 del in večini uspe dobiti delo po prvi izbiri, gotovo bo tudi tebi! Ne pozabi, da je pomembno, da se prijaviš čim prej, saj je baza delodajalcev najbolj polna med decembrom in februarjem, pred tem pa moraš opraviti še intervju in urediti dokumente. Ko te delodajalec izbere, je tvoj job potrjen, menjava pa takrat ni več možna, saj te vedno zaposli en izmed tvojih izbranih delodajalcev.

Independent

Program Independent je namenjen tistim, ki delo želite iskati zunaj opcij, ki so na voljo preko Placement programa. Na voljo so ti vsa dela, ki jih uspeš najti sam/a, vendar morajo dela vedno ustrezati pogojem J-1 vize (delo mora biti sezonske narave in v turističnem sektorju). Na tej povezavi si lahko ogledaš seznam del, ki niso dovoljena na J-1 vizi. Že pred prijavo si lahko ogledaš spletne strani, kjer so na voljo dela preko J-1 Summer Work & Travel vize. Cilj programa Independent je, da ti je omogočeno iskanje dela na poljubni lokaciji v ZDA (izjeme so večja mesta, kjer ni sezonskega povečanja potreb po delavcih).

Ko se z delodajalcem dogovoriš za delo, ti izpolni Job offer, ti ga podpišeš in posreduješ nam, da preverimo, če delo ustreza pogojem vize. Ko je delo preverjeno, ti potrdimo in tvoj job je urejen!

Ne pozabi!

  • Pošlji čim več prošenj – tudi takšnim delodajalcem, ki ti na prvi pogled niso najljubši. Bolje, da imaš gotovost službe, kot pa da se zaradi izbirčnosti v ZDA odpraviš brez dela.
  • Sprejeto službo lahko pred odhodom pod določenimi pogoji zamenjaš, če ti uspe dobiti boljšo ponudbo.
  • Ne obupaj – nekateri delodajalci te bodo kar takoj brez razloga zavrnili, precej pa se jih na prošnje sploh ne odzove – to je normalno, zato moraš na Independent programu računati na to, da bo potrebno poslati kar veliko prošenj.

Kako ugodno klicati v ZDA

Pri iskanju službe je seveda veliko lažje, če lahko izbrane delodajalce kar pokličeš, vendar imamo še danes v glavi predstavo, da so vsi klici v tujino neizmerno dragi. To ni več res – internet namreč odpira ogromno novih možnosti komunikacije, ena izmed najbolj uporabnih pa je Skype, ki ga verjetno že poznaš. Vse, kar potrebuješ za uporabo pa je računalnik z internetno povezavo, mikrofon, zvočnike (ali slušalke) ter po možnosti spletno kamero. Skoraj vsi vemo, da Skype omogoča brezplačne (video) klice med uporabniki, marsikdo pa ne ve, da s tem programom lahko kličemo tudi običajne telefone in to precej poceni.

Dodatna opcija je uporaba aplikacij kot so Viber in Whatsapp, ki omogočajo zelo ugodne klice po vsem svetu. V ZDA lahko kličeš že za nekaj centov na minuto in tako v kratkem času pokličeš več potencialnih delodajalcev. Američani veliko bolj cenijo osebni stik kot elektronsko pošto, pa še hitreje dobiš odgovor, če je zate na voljo kakšno delovno mesto in hkrati povprašaš vse, kar te zanima.

Za informacije piši na delo@nomago.si ali pokliči 040 822 558.

Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.

Izberi novice zase