Zoom Placement

Pri tem programu si izbereš enega izmed danih delodajalcev in z njim opraviš Zoom intervju. Delodajalca sicer ne spoznaš v živo, dobiš pa dober prvi vtis o tvoji bodoči poletni izkušnji. Če se slučajno zgodi, da ti delo ne ustreza ali pa te delodajalec ne izbere, se še vedno lahko prijaviš na naslednji Zoom intervju pri drugemu delodajalcu ali pa nadaljuješ z iskanjem dela prek Preferred Placement opcije. Ne skrbi, delo ti bomo našli 100 %! V preteklih letih je 98 % udeležencev dobilo delo pri prvem izbranem Zoom delodajalcu.

Delodajalci, ki so na voljo na letošnji Zoom Placement opciji

Xanterra Parks and Resorts at Yellowstone; 8.-10. marec

Sanjaš o poletju v osrčju raznolike narave Wyominga? Potem je park Yellowstone zate idealna izbira! Yellowstone je najstarejši narodni park na svetu, kjer si lahko ogledaš ostanke starodavnega izbruha vulkana, največjega v zgodovini Zemlje. Podjetje Xanterra ima v lasti več hotelov, restavracij in trgovin s spominki znotraj narodnega parka. Ponujajo tudi možnosti kulturnih aktivnosti in izletov!  Na voljo je 5 prostih mest. 

 

Montage Deer Valley; 2. april

Montage Deer Valley ponuja klasičen gorski oddih za vse letne čase. Gostje letovišča uživajo v prestižni lokaciji na vrhu prelaza Empire Pass, smučišča št. 1 v Ameriki in celoletnih dejavnostih, vključno s pohodništvom, kolesarjenjem in golfom. Če si želiš poletje preživeti v naravi, ob delu v luksuznem hotelu pohiti s prijavo! Na voljo je 5 prostih delovnih mest. 

 

Winter Park, Colorado; 10. marec

Si predstavljaš poletje preživeto v naravi? Delodajalec Winter Park ponuja prav to! Po delu te čaka ogromno priložnosti za gorsko kolesarjenje, golf, plezanje in še mnoge druge. Poleg tega je Kolorado fantastična izhodiščna točka za obisk večjih nacionalnih parkov v ZDA! Smo ti vzbudili zanimanje? Klikni na ime delodajalca zgoraj in si odpri njihov profil. Prosta delovna mesta:  food & beverage, ride operator. Na voljo je 5 prostih delovnih mest. 

 

Phoenix II (Brett-Robinson Gulf Corp); 10. marec

Podjetje Brett-Robinson počitnikarjem ponuja točno to, kar potrebujejo! Že več kot 30 let si zalivsko plažo delijo družine iz celotne Amerike in vseh koncev sveta! Poleg oddaje stanovanj podjetje ponuja tudi številne možnosti zabave za otroke in odrasle – od čarterskih ribolovnih izletov, poletov z balonom do profesionalnih golf igrišč in križarjenj z delfini. Na voljo ni več prostih delovnih mest. 

 

RDC – Rockyworld Deephaven Camp, New Hampshire; 4. marec

Si predstavljaš delo v rustikalnem kampu ob jezeru? Kamp je malce odmaknjen od večjih mest, ima pa vso naravo, ki si jo poželiš. Že več kot 100 let, kamp odpira vrata za družine in prijatelje. Si predstavljaš, da je tvoje delo dnevno razvažanje ledenih kock? Te kocke položijo v posebne skrinje, ki nato hladijo celo hiško. Zanimivo delo, zanimiv delodajalec in še bolj zanimiva priložnost. Delodajalec ponuja več različnih delovnih mest: office staff, outside crew, housekeeping, prep cooks, camp store. Na voljo so 4 prosta delovna mesta.

 

Utah Olympic Park; 2. marec

Si »adrenaline junkie« in se želiš preizkusiti v vlogi vodiča v adrenalinskem parku? Se želiš ob delu zabavati na ziplinih in plezalnih poteh s svojimi vrstniki? Pridruži se mednarodni ekipi v Olimpijskem parku Utah! Preživi poletje v idiličnem mestecu Park City in razišči barvito naravo zvezne države Utah! Delodajalec ponujan ogromno priložnosti za delo ter prostočasnih aktivnosti! Na voljo sta 2 prosti mest. 

 

Snowshoe Moutain; 23. marec

Snowshoe Mountain je celoletno letovišče z edinstveno značilnostjo obrnjene gore, kar pomeni, da se večina objektov, vključno z vasjo z različnimi trgovinami/restavracijami, nahaja na vrhu gore; večina zaposlenih celo živi na vrhu gore. Na voljo so med drugim gorsko kolesarjenje, pohodništvo, golf, nakupovanje, večerja in druženje s prijatelji. Zaradi vsega tega je Snowshoe Mountain odlično mesto za delo, zabavo in plačilo! Na voljo je 10 prostih delovnih mest. 

 

Boulineau’s, South Carolina; 11. marec

Če si želiš ognjemet za 4. julij ogledati iz ene izmed najlepših plaž v Južni Karolini je podjetje Boulineau pravo zate! Delo v unikatnem nakupovalnem kompleksu v Myrtle Beach, po službi pa kopanje na vzhodni obali. Obstaja še lepši način za preživetje poletja?  Na voljo so 3 prosta mesta. 

 

White Sands Resort, New Jersey – Resort; 8. marec

Med New York City in New Jersey shore leži resort imenovan The White Sands Resort. Skupaj s SPA hotelom ponuja ležerne počitnice družinam, parom in posameznikom. Vsi zaposleni v tem kompleksu lahko uživajo v ponudbi zasebnih plaž in fitnesa. Delodajalec v svoji ponudbi vključuje tudi nastanitev, zato se z iskanjem le te ne rabiš ukvarjati. Skoraj, da ležerne počitnice s plačilom, se slišijo kar mikavno, kajne? Delodajalec ponuja delovna mesta housekeeping in front desk. Na voljo so 4 delovna mesta.

 

Boyne Highlands, Michigan – Resort; 9. marec

Glavni cilj tega delodajalca je, da vsem obiskovalcem in zaposlenim pomaga do brezskrbnega oddiha in zabavnega poletja. Zato vsem zaposlenim ponuja brezplačen golf ter popuste pri ostalih aktivnostih letovišča (vodni park, spa, in drugi športi). Moto delodajalca je: »We word hard and play hard.« Potrebuješ še kakšno dodatno spodbudo? Naši udeleženci so nam povedali, da jim je ta delodajalec pričaral pravo ameriško izkušnjo raziskovanja kulture in okolice. Zaposluje na področju General kitchen, food runner, guest service, ride operator. Na voljo so 4 delovna mesta.

Cape Management Co LLC; 8.-10. marec

Cape Management je podjetje, ki ponuja kar 3 različne lokacije dela. Na vseh treh lokacijah je tudi opcija nastanitve. Eno zanimivo dejstvo o Congress Hall resortu je, da je to en izmed najstarejših resortov v Ameriki. Na to lokacijo se vsako leto vrača ogromno številko Ameriških turistov, zato je definitivno to prava lokacija za vse, ki bi radi pester nabor ameriške kulture. Na voljo so 4 delovna mesta. Na voljo imajo spodnje pozicije:

  • Beach Shack Motel: housekeeping, front desk, general food, and beverage worker
  • Congress Hall Hotel: host, housekeeper, retail sales, front desk, general food, and beverage worker
  • Sand Piper Beach Club: housekeeping

 

Vail resort; 2. marec

Poslanstvo družbe Vail Resorts je preprosto – ustvariti življenjsko izkušnjo za svoje zaposlene, da bodo lahko oni poskrbeli za življenjsko izkušnjo njihovih gostov. Delovne pozicije so v oddelkih Food & Beverage in Hospitality. Na voljo je Delodajalec ponuja delo na kar 4 različnih lokacijah:

  • Beaver Creek, Colorado
  • Brevkenridge, Colorado
  • Keystone, Colorado
  • Lakeland Village Lake Tahoe

Definitivno najboljše preživeto poletje do sedaj! Dobiš prijatelje iz celega sveta, zaslužiš denar, potuješ po Ameriki in zraven vadiš angleščino! Škoda, da nisem odšla na poletno delo v ZDA že par let prej. 🙂

 

Preferred Placement

Izbira ki združuje fleksibilnost in širok nabor del, med katerimi lahko izbiraš. Po prijavi in opravljenem intervjuju si v sklopu svoje prijavnice ogledaš seznam delodajalcev in delovnih mest ter izbereš od 7 do 10 takšnih, ki ti najbolj ustrezajo. Lahko izbiraš glede na lokacijo, vrsto dela, plačo, datume dela, namestitev ali kak drug kriterij, ki je zate bistven. Tvoj profil nato pošljemo izbranim delodajalcem v ZDA in z malo sreče je ena izmed izbranih služb tvoja. Običajno v nekaj tednih že dobiš potrjeno delo, sicer pa lahko izbiro opraviš še enkrat. V bazi delodajalcev je običajno med 120 in 210 del in večini uspe dobiti delo po prvi izbiri, gotovo bo tudi tebi! Ne pozabi, da je pomembno, da se prijaviš čim prej, saj je baza delodajalcev najbolj polna med decembrom in februarjem, pred tem pa moraš opraviti še intervju in urediti dokumente. Ko te delodajalec izbere, je tvoj job potrjen, menjava pa takrat ni več možna, saj te vedno zaposli en izmed tvojih izbranih delodajalcev.

Independent

Program Independent je namenjen tistim, ki delo želite iskati zunaj opcij, ki so na voljo preko Placement programa. Na voljo so ti vsa dela, ki jih uspeš najti sam/a, vendar morajo dela vedno ustrezati pogojem J-1 vize (delo mora biti sezonske narave in v turističnem sektorju). Na tej povezavi si lahko ogledaš seznam del, ki niso dovoljena na J-1 vizi. Že pred prijavo si lahko ogledaš spletne strani, kjer so na voljo dela preko J-1 Summer Work & Travel vize. Cilj programa Independent je, da ti je omogočeno iskanje dela na poljubni lokaciji v ZDA (izjeme so večja mesta, kjer ni sezonskega povečanja potreb po delavcih).

Ko se z delodajalcem dogovoriš za delo, ti izpolni Job offer, ti ga podpišeš in posreduješ nam, da preverimo, če delo ustreza pogojem vize. Ko je delo preverjeno, ti potrdimo in tvoj job je urejen!

Ne pozabi!

  • Pošlji čim več prošenj – tudi takšnim delodajalcem, ki ti na prvi pogled niso najljubši. Bolje, da imaš gotovost službe, kot pa da se zaradi izbirčnosti v ZDA odpraviš brez dela.
  • Sprejeto službo lahko pred odhodom pod določenimi pogoji zamenjaš, če ti uspe dobiti boljšo ponudbo.
  • Ne obupaj – nekateri delodajalci te bodo kar takoj brez razloga zavrnili, precej pa se jih na prošnje sploh ne odzove – to je normalno, zato moraš na Independent programu računati na to, da bo potrebno poslati kar veliko prošenj.

Kako ugodno klicati v ZDA

Pri iskanju službe je seveda veliko lažje, če lahko izbrane delodajalce kar pokličeš, vendar imamo še danes v glavi predstavo, da so vsi klici v tujino neizmerno dragi. To ni več res – internet namreč odpira ogromno novih možnosti komunikacije, ena izmed najbolj uporabnih pa je Skype, ki ga verjetno že poznaš. Vse, kar potrebuješ za uporabo pa je računalnik z internetno povezavo, mikrofon, zvočnike (ali slušalke) ter po možnosti spletno kamero. Skoraj vsi vemo, da Skype omogoča brezplačne (video) klice med uporabniki, marsikdo pa ne ve, da s tem programom lahko kličemo tudi običajne telefone in to precej poceni.

Dodatna opcija je uporaba aplikacij kot so Viber in Whatsapp, ki omogočajo zelo ugodne klice po vsem svetu. V ZDA lahko kličeš že za nekaj centov na minuto in tako v kratkem času pokličeš več potencialnih delodajalcev. Američani veliko bolj cenijo osebni stik kot elektronsko pošto, pa še hitreje dobiš odgovor, če je zate na voljo kakšno delovno mesto in hkrati povprašaš vse, kar te zanima.

Za informacije piši na delo@nomago.si ali pokliči 014 317 700.

Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.

Izberi novice zase