Zoom Placement

Pri tem programu si izbereš enega izmed danih delodajalcev in z njim opraviš Zoom intervju. Delodajalca sicer ne spoznaš v živo, dobiš pa dober prvi vtis o tvoji bodoči poletni izkušnji. Če se slučajno zgodi, da ti delo ne ustreza ali pa te delodajalec ne izbere, se še vedno lahko prijaviš na naslednji Zoom intervju pri drugemu delodajalcu ali pa nadaljuješ z iskanjem dela prek Preferred Placement opcije. Delo ti bomo našli 100 %! V preteklih letih je 98 % udeležencev dobilo delo pri prvem izbranem Zoom delodajalcu.

Seznam Zoom Placement vsebuje priljubljene delodajalce, ki so bili na voljo v sezoni 2022 in delodajalce, ki so na voljo v sezoni 2023 (datum intervjuja in število prostih delovnih mest) – seznam se bo sproti posodabljal. Na intervju se je potrebno prijaviti vsaj en teden pred navedenim datumom. V primeru, da je datum intervjuja že mimo, moramo preveriti, ali so prosta mesta še na voljo.

Xanterra Parks and Resorts at Yellowstone 

ZOOM intervju: 23. in 24. marec

Sanjaš o poletju v osrčju raznolike narave Wyominga? Potem je park Yellowstone zate idealna izbira! Yellowstone je najstarejši narodni park na svetu, kjer si lahko ogledaš ostanke starodavnega izbruha vulkana, največjega v zgodovini Zemlje. Podjetje Xanterra ima v lasti več hotelov, restavracij in trgovin s spominki znotraj narodnega parka. Ponujajo tudi možnosti kulturnih aktivnosti in izletov!  

 

Montage Deer Valley

Ni znano ali bodo letos tudi zaposlovali, zato je dobra alternativa delodajalec Pendry Park City

Montage Deer Valley ponuja klasičen gorski oddih za vse letne čase. Gostje letovišča uživajo v prestižni lokaciji na vrhu prelaza Empire Pass, smučišča št. 1 v Ameriki in celoletnih dejavnostih, vključno s pohodništvom, kolesarjenjem in golfom. Če si želiš poletje preživeti v naravi, ob delu v luksuznem hotelu pohiti s prijavo!

 

Winter Park, Colorado

Si predstavljaš poletje preživeto v naravi? Delodajalec Winter Park ponuja prav to! Po delu te čaka ogromno priložnosti za gorsko kolesarjenje, golf, plezanje in še mnoge druge. Poleg tega je Kolorado fantastična izhodiščna točka za obisk večjih nacionalnih parkov v ZDA! Smo ti vzbudili zanimanje? Klikni na ime delodajalca zgoraj in si odpri njihov profil. Prostih delovnih mest žal ni več na voljo.

 

Phoenix II (Brett-Robinson Gulf Corp)

Podjetje Brett-Robinson počitnikarjem ponuja točno to, kar potrebujejo! Že več kot 30 let si zalivsko plažo delijo družine iz celotne Amerike in vseh koncev sveta! Poleg oddaje stanovanj podjetje ponuja tudi številne možnosti zabave za otroke in odrasle – od čarterskih ribolovnih izletov, poletov z balonom do profesionalnih golf igrišč in križarjenj z delfini. Prostih delovnih mest žal ni več na voljo.

 

RDC – Rockyworld Deephaven Camp, New Hampshire

ZOOM intervju: 21. februar

Si predstavljaš delo v rustikalnem kampu ob jezeru? Kamp je malce odmaknjen od večjih mest, ima pa vso naravo, ki si jo poželiš. Že več kot 100 let, kamp odpira vrata za družine in prijatelje. Si predstavljaš, da je tvoje delo dnevno razvažanje ledenih kock? Te kocke položijo v posebne skrinje, ki nato hladijo celo hiško. Zanimivo delo, zanimiv delodajalec in še bolj zanimiva priložnost. Delodajalec ponuja več različnih delovnih mest: office staff, outside crew, housekeeping, prep cooks, camp store.

 

Utah Olympic Park

ZOOM intervju: 24. marec

Si »adrenaline junkie« in se želiš preizkusiti v vlogi vodiča v adrenalinskem parku? Se želiš ob delu zabavati na ziplinih in plezalnih poteh s svojimi vrstniki? Pridruži se mednarodni ekipi v Olimpijskem parku Utah! Preživi poletje v idiličnem mestecu Park City in razišči barvito naravo zvezne države Utah! Delodajalec ponujan ogromno priložnosti za delo ter prostočasnih aktivnosti!

 

Boulineau’s, South Carolina

ZOOM intervju: 8. marec

Če si želiš ognjemet za 4. julij ogledati iz ene izmed najlepših plaž v Južni Karolini je podjetje Boulineau pravo zate! Delo v unikatnem nakupovalnem kompleksu v Myrtle Beach, po službi pa kopanje na vzhodni obali. Obstaja še lepši način za preživetje poletja?

 

White Sands Resort, New Jersey – Resort

ZOOM intervju: 17. marec 

Med New York City in New Jersey shore leži resort imenovan The White Sands Resort. Skupaj s SPA hotelom ponuja ležerne počitnice družinam, parom in posameznikom. Vsi zaposleni v tem kompleksu lahko uživajo v ponudbi zasebnih plaž in fitnesa. Delodajalec v svoji ponudbi vključuje tudi nastanitev, zato se z iskanjem le te ne rabiš ukvarjati. Skoraj, da ležerne počitnice s plačilom, se slišijo kar mikavno, kajne? Delodajalec ponuja delovna mesta housekeeping in front desk.

 

Boyne Highlands, Michigan

Glavni cilj tega delodajalca je, da vsem obiskovalcem in zaposlenim pomaga do brezskrbnega oddiha in zabavnega poletja. Zato vsem zaposlenim ponuja brezplačen golf ter popuste pri ostalih aktivnostih letovišča (vodni park, spa, in drugi športi). Moto delodajalca je: »We word hard and play hard.« Potrebuješ še kakšno dodatno spodbudo? Naši udeleženci so nam povedali, da jim je ta delodajalec pričaral pravo ameriško izkušnjo raziskovanja kulture in okolice. Zaposluje na področju General kitchen, food runner, guest service, ride operator.

 

Cape Management Co LLC

Cape Management je podjetje, ki zaenkrat ponuja 2 različni lokaciji dela. Eno zanimivo dejstvo o Congress Hall resortu je, da je to en izmed najstarejših resortov v Ameriki. Na to lokacijo se vsako leto vrača ogromno številko Ameriških turistov, zato je definitivno to prava lokacija za vse, ki bi radi pester nabor ameriške kulture. Prostih delovnih mest žal ni več na voljo. Na voljo imajo spodnje pozicije:

  • Congress Hall Hotel: host, housekeeper, retail sales, front desk, general food and beverage worker
  • Pridwin Hotel: general food and beverage worker

 

Grand Teton Lodge Company (Vail Resorts)

Poslanstvo družbe Vail Resorts je preprosto – ustvariti življenjsko izkušnjo za svoje zaposlene, da bodo lahko oni poskrbeli za življenjsko izkušnjo njihovih gostov. Delovne pozicije so v oddelkih Food & Beverage in Hospitality. Na voljo so lokacije:

  • Colter Bay Village
  • Flagg Ranch Company
  • Jackson Lake Lodge
  • Jenny Lake Lodge
  • Jackson Hole Golf & Tennis Club

 

Island Vista Resort

Island Vista Resort leži ob mirnem delu plaže in očarljivi soseski. V lasti in upravljanju družine že od leta 1980, družinsko vzdušje in prijaznost vpliva na vse, kar počnejo. Island Vista je kot dom in vas vabijo, da postanete del družine. Ponujajo delovna mesta: food & beverage worker, line cook, maintenance, front desk in host/ hostess. Prostih delovnih mest žal ni več na voljo.

 

Dairymen’s – A Country Club

ZOOM intervju: 9. februar 2023

Dairymen’s club je podeželski klub v pravem pomenu besede. Odmaknjena lokacija na idilični lokaciji, ki se ponaša z visoko kvalitetno storitvijo v neokrnjeni naravi. To je delodajalec, ki vsakega zaposlenega vzame za del svoje družine. Klub je namenjen družinam, ki želijo preživeti čim več svojega časa v naravi. Vse aktivnosti, ki so na voljo gostom, lahko koristijo tudi zaposleni. To so denimo ribolov, tenis, uporaba kajakov, kolesarjenje itd. Poleg tega vsi zaposleni dobijo nastanitev z vsemi vključenimi obroki, prevoze do supermarketa, prevoz iz in na letališče. Ponujajo delovna mesta: housekeeping, line cook in waiter

 

Wild Dunes

Si predstavljaš poletje na plaži? Bolj natančno v Južni Karolini v kraju po imenu Isle of Palms? Mmm že ime zveni mikavno in mi smo navdušeni, da imamo tega delodajalca v svojem naboru. Lokacija je južneje od Myrtle Beach, kar pomeni, da je tempo malce počasnejši, z manj restavracijami in nočnega življenja. Še vedno pa je Isle of palms izredno priljubljena destinacija za ameriške turiste, ki želijo uživati v ležanju pod palmami na čarobni plaži. Delodajalec ponuja tudi opcijo nastanitve, tako da moraš samo še spakirati kovčke in si »all set« za novo dogodivščino! Na voljo so delovna mesta: Hostess, Housekeeper, Waiter, Busser in Dishwasher. Prostih delovnih mest žal ni več na voljo.

 

Jenkinson’s South

ZOOM intervju: 23. februar 2023

Jenkinson’s South je zabaviščni park in ena najpomembnejših destinacij ob obali New Jerseyja. Ugodna lega s preprosto vožnjo z vlakom, v prostem času omogoča obisk številnih priljubljenih destinacij v ZDA, kot so New Yorku, Boston in Washington. Osebje je mednarodno in tudi stranke prihajajo z vsega sveta. Na voljo so delovna mesta: ride operator, game operator, general food and beverage worker in grounds work.

 

Indiana Beach Amusement & Water Park Resort

ZOOM intervju: 23. februar in 24. februar 2023

Sonce, prijazna in gostoljubna skupnost, vse to in še več te čaka na zabaviščnem in vodnem parku Indiana Beach. Imajo najboljše vreme, ki ga ponuja srednji zahod. Ne glede na delovno mesto, ti bo všeč sproščeno in prijazno vzdušje, ki ga ponuja Indiana Beach. Poleg tega je njihova lokalna skupnost izjemno prijazna in okoli plaže Indiana je fantastično nočno življenje, ki zagotavlja tudi obilico zabave. Uživaj v odličnih kulinarikah, glasbi v živo, kinodvorani z avtom, bowlingu in še veliko, veliko več. Indiana Beach je odličen kraj za delo in ustvaril boš prijateljstva in spomine, ki bodo trajali vse življenje.

 

Cinnamon Shore

Cinnamon Shore je podjetje za najem počitniških hiš ob morju v mestu Port Aransas v Teksasu, ki dosledno zagotavlja storitve s 5 zvezdicami. Podjetje raste in je odlična izkušnja, če želiš biti izpostavljen življenju na plaži. Podjetje želi najeti hišne pomočnike/-ce za čiščenje najemniških hiš in tudi zaposlene na plaži, ki bodo delali zunaj in postavljali senčnike za goste. Prostih delovnih mest žal ni več na voljo.

 

Pendry Park City

ZOOM intervju: 17. februar 2023

Naj vaša osebnost zasije. Delajte skupaj s sodelavci za skupen cilj. Pendry Park City je sodobna gorska enklava osupljive pokrajine Utaha. Pendry Park City je ski in/ski out hotel, ki je ugnezden v središču vasi Canyons. Vsak kotiček navdihuje modernistično oblikovanje, luksuzne storitve pa so na vsakem koraku. Vse ugodnosti so premišljeno izvedene, da zagotovijo izjemno izkušnjo vsakemu obiskovalcu.

 

The St. Joe Company

St. Joe Hospitality, ki je v lasti The St. Joe Company, je družba za upravljanje z vrsto ugodnosti in edinstveno regionalno ponudbo, poleg zasebnega članskega kluba Watersound Club. Namestitev in oprema, ki se razprostira vzdolž 26 milj dolgega odseka Scenic Highway 30A in po Smaragdni obali severozahodne Floride, predstavljajo najboljše iz regije. Nahajajo se ob živahnih modro-zelenih zalivskih vodah in sladko belih peščenih plažah, zato goste umestijo tudi v bližino osupljivega niza državnih parkov, redkih in naravno prisotnih sipinskih jezer ter obalnih gozdov, ki pokrivajo skoraj polovico regije. Delovna mesta so zelo prijetna in ljudje, ki delajo v podjetju, so prijazni. Ko prvič prispete, boste pogrešali svoje prijatelje in družino, a po nekaj tednih boste našli nekaj čudovitih prijateljev, s katerimi lahko preživljate čas. Prostih delovnih mest žal ni več na voljo.

 

Snowshoe Mountain

ZOOM intervju: med 22. marcem in 24. marcem

Snowshoe Mountain je celoletno letovišče z edinstveno značilnostjo obrnjene gore, kar pomeni, da se večina objektov, vključno z vasjo z različnimi trgovinami/restavracijami, nahaja na vrhu gore; večina zaposlenih celo živi na vrhu gore. Na voljo so med drugim gorsko kolesarjenje, pohodništvo, golf, nakupovanje, večerja in druženje s prijatelji. Zaradi vsega tega je Snowshoe Mountain odlično mesto za delo, zabavo in plačilo! 

 

Palisades Tahoe (Alterra Mountain Co.)

Avantura čaka! Pripravite se za najboljšo sezono doslej in se pridružite Palisades Tahoe! Sodelovanje z njihovo ekipo vam ponuja priložnost, da združite zabavo in rekreacijo, sklepate življenjska prijateljstva in pridobivate dragocene delovne izkušnje, vse v okolju neskončnega sonca in legendarnih gora! Bodite plačani za delo in življenje v čudovitem jezeru Tahoe. Palisades Tahoe je največje smučišče v regiji jezera Tahoe, ki se ponaša s 6.000 hektarji smučišča na osmih vrhovih. Več kot 70-letno letovišče praznuje bogato zgodovino kot gostitelj zimskih olimpijskih iger leta 1960, spomladanska prestolnica smučanja in domača gora desetinam olimpijskih športnikov svetovnega pokala v številnih snežnih športih. Palisades Tahoe pogosto izvaja najdaljšo smučarsko in deskarsko sezono na jezeru Tahoe. Palisades Tahoe ponuja celoletne dogodke in več kot 50 barov, restavracij in butikov, od katerih so mnogi v lokalni lasti in upravljanju. Palisades Tahoe je na prelazu Ikon Pass, ki omogoča dostop do 47 mednarodnih smučarskih destinacij. Prostih delovnih mest žal ni več na voljo.

 

Gateway 26 Arcade

ZOOM intervju: 10. marec

Nahaja se v Wildwoodu NJ. Wildwood je turistično obalno mesto z veliko priložnostmi za drugo zaposlitev za študente in na tisoče drugih študentov. Gateway 26 je največja igralnica v New Jerseyju. Za svoje stranke in zaposlene imajo tudi žar/okrepčevalnico.

 

Ricciardi

Italijanski led prodajajo na vseh priljubljenih mestih v Myrtle Beachu, kot so vodni parki, oceanski pomoli, dostopi do plaž, bazeni v hotelih, ki so ob oceanu, priljubljena letovišča in nakupovalna središča. Delo poteka na prostem in svoje zaposlene spodbujajo, da se vedno pogovarjajo s strankami. Svojim J1 posvetijo veliko ur in napitnine so vedno odlične. Vse svoje delavce spodbujajo, da se med delom zabavajo in uživajo v veselem vzdušju. Prostih delovnih mest žal ni več na voljo.

 

Capon Springs

Capon Springs je pravo staromodno letovišče, manj kot 2 uri od Washingtona, DC. Ustanovljen kot letovišče iz 19. stoletja, je tretja generacija družine v lasti in upravljanju. Capon je »dom stran od doma«, kjer goste obravnavajo kot družino. Cenijo tradicijo in preprosto udobje. Capon ponuja 4700 hektarjev dih jemajoče pokrajine in neposredno bližino nacionalnega gozda George Washington ter številnih državnih parkov in rekreacijskih območij. Najbližje mesto je Wardensville, WV (10 milj), večje mesto Winchester, VA pa je oddaljeno približno 30 milj in ponuja možnosti za nakupovanje, restavracije in zabavo. Prostih delovnih mest žal ni več na voljo.

Definitivno najboljše preživeto poletje do sedaj! Dobiš prijatelje iz celega sveta, zaslužiš denar, potuješ po Ameriki in zraven vadiš angleščino! Škoda, da nisem odšla na poletno delo v ZDA že par let prej. 🙂

 

Preferred Placement

Izbira ki združuje fleksibilnost in širok nabor del, med katerimi lahko izbiraš. Po prijavi in opravljenem intervjuju si v sklopu svoje prijavnice ogledaš seznam delodajalcev in delovnih mest ter izbereš od 7 do 10 takšnih, ki ti najbolj ustrezajo. Lahko izbiraš glede na lokacijo, vrsto dela, plačo, datume dela, namestitev ali kak drug kriterij, ki je zate bistven. Tvoj profil nato pošljemo izbranim delodajalcem v ZDA in z malo sreče je ena izmed izbranih služb tvoja. Običajno v nekaj tednih že dobiš potrjeno delo, sicer pa lahko izbiro opraviš še enkrat. V bazi delodajalcev je običajno med 120 in 210 del in večini uspe dobiti delo po prvi izbiri, gotovo bo tudi tebi! Ne pozabi, da je pomembno, da se prijaviš čim prej, saj je baza delodajalcev najbolj polna med decembrom in februarjem, pred tem pa moraš opraviti še intervju in urediti dokumente. Ko te delodajalec izbere, je tvoj job potrjen, menjava pa takrat ni več možna, saj te vedno zaposli en izmed tvojih izbranih delodajalcev.

Independent

Program Independent je namenjen tistim, ki delo želite iskati zunaj opcij, ki so na voljo preko Placement programa. Na voljo so ti vsa dela, ki jih uspeš najti sam/a, vendar morajo dela vedno ustrezati pogojem J-1 vize (delo mora biti sezonske narave in v turističnem sektorju). Na tej povezavi si lahko ogledaš seznam del, ki niso dovoljena na J-1 vizi. Že pred prijavo si lahko ogledaš spletne strani, kjer so na voljo dela preko J-1 Summer Work & Travel vize. Cilj programa Independent je, da ti je omogočeno iskanje dela na poljubni lokaciji v ZDA (izjeme so večja mesta, kjer ni sezonskega povečanja potreb po delavcih).

Ko se z delodajalcem dogovoriš za delo, ti izpolni Job offer, ti ga podpišeš in posreduješ nam, da preverimo, če delo ustreza pogojem vize. Ko je delo preverjeno, ti potrdimo in tvoj job je urejen!

Ne pozabi!

  • Pošlji čim več prošenj – tudi takšnim delodajalcem, ki ti na prvi pogled niso najljubši. Bolje, da imaš gotovost službe, kot pa da se zaradi izbirčnosti v ZDA odpraviš brez dela.
  • Sprejeto službo lahko pred odhodom pod določenimi pogoji zamenjaš, če ti uspe dobiti boljšo ponudbo.
  • Ne obupaj – nekateri delodajalci te bodo kar takoj brez razloga zavrnili, precej pa se jih na prošnje sploh ne odzove – to je normalno, zato moraš na Independent programu računati na to, da bo potrebno poslati kar veliko prošenj.

Kako ugodno klicati v ZDA

Pri iskanju službe je seveda veliko lažje, če lahko izbrane delodajalce kar pokličeš, vendar imamo še danes v glavi predstavo, da so vsi klici v tujino neizmerno dragi. To ni več res – internet namreč odpira ogromno novih možnosti komunikacije, ena izmed najbolj uporabnih pa je Skype, ki ga verjetno že poznaš. Vse, kar potrebuješ za uporabo pa je računalnik z internetno povezavo, mikrofon, zvočnike (ali slušalke) ter po možnosti spletno kamero. Skoraj vsi vemo, da Skype omogoča brezplačne (video) klice med uporabniki, marsikdo pa ne ve, da s tem programom lahko kličemo tudi običajne telefone in to precej poceni.

Dodatna opcija je uporaba aplikacij kot so Viber in Whatsapp, ki omogočajo zelo ugodne klice po vsem svetu. V ZDA lahko kličeš že za nekaj centov na minuto in tako v kratkem času pokličeš več potencialnih delodajalcev. Američani veliko bolj cenijo osebni stik kot elektronsko pošto, pa še hitreje dobiš odgovor, če je zate na voljo kakšno delovno mesto in hkrati povprašaš vse, kar te zanima.

Za informacije piši na delo@nomago.si ali pokliči  01 431 77 00.

Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.

Izberi novice zase