Job Fair!

Prijavnico izpolniš za program Placement, nato pa nam na intervjuju (ali prej) sporočiš, da se želiš prijaviti na enega izmed intervjujev.

Job Fair opcija je enkratna priložnost za vse, ki bi radi svojega delodajalca spoznali še pred odhodom v ZDA. V letošnji sezoni bo Job Fair potekal 12. 3. 2020 v Zagrebu, kjer boš lahko v živo poklepetal/a z bodočim delodajalcem. To pomeni, da si pogledaš seznam delodajalcev, ki so trenutno na voljo in izbereš tistega, ki ti najbolj ustreza. Tako je, izbereš samo enega! V profilu delodajalca imaš informacije o kraju dela, vseh razpoložljivih delih, plačilu, namestitvi. Vnaprej je znan tudi datum intervjuja, zato ti po izbiri ostane le še to, da se pripraviš na intervju in očaraš svojega bodočega delodajalca. Intervju običajno traja od 10 do 15 minut, namen pa je, da delodajalca spoznaš in vprašaš vse, kar te zanima, delodajalec pa dobi vtis o tebi.

Tej opciji lahko dodamo pridevnike: enostavno, hitro in učinkovito! Oglej si ponudbe del in delodajalce, ki te bodo čakali v Zagrebu, s klikom na njihovo ime v spodnjem opisu.

Delodajalci, ki so na voljo na letošnji Job Fair opciji

Cedar Point Amusement Park , Cedar Fair, Sandusky, Ohio (OH); Lokacija delodajalca je enako zanimiva kot njihova ponudba. Cedar Point Amusement Park je s kopnim povezan zgolj z dvema mostovoma, hkrati pa spada med najstarejše zabaviščne parke v ZDA. Dovolj fun factov. V noro odbitem parku lahko poprimeš za različna dela od reševalca iz vode do dela v kuhinji. Vsaki poziciji pa pripadajo zavidljive ugodnosti, ena izmed njih je definitivno avtobusni prevoz do okoliških turističnih lokacij: Niagara Falls, Chicago, Washington DC in New York City. Si ready za takšno izkušnjo?  Kot pravi ameriški pregovor: »Life is like a roller coaster. It has ups and downs. But it’s your choice to scream and enjoy the ride«. Na voljo 14 prostih mest!

Xanterra Parks and Resorts at Yellowstone , Yellowstone National park, Wyoming (WY); Odmik od mestnega vrveža v čudovito okolje, ki ga je izoblikovala narava. Nacionalni park Yellowstone ponuja eno lepših lokacij za delo in kot sami radi povedo: »Let your talents get you here, then take advantage of all the splendor and adventure our parks and resorts have to offer.« Pri njih lahko pridobiš pomembne izkušnje s področja dela v kuhinji, strežbi hotelirstvu ali prodaji. Na voljo je 6 prostih mest!

Hyatt Regency Lake Tahoe , Spa & Casino,  Incline Village, Nevada; »Delo z enim od najlepših razgledom« bi lahko opisali profil tega delodajalca. Jezero Tahoe, ki velja za eno izmed lepših jezer v ZDA, ponuja raznolika delovna mesta, od dela v strežbi, kuhinji do vzdrževalnih del ob jezeru. Poleg dela pa ponujajo številne ugodnosti, ena zanimivejših je neomejeno število brezplačnih voženj s katamaranom, ki te popelje čez sredino jezera, kjer je meja med Nevado in Californijo. Če imaš rad naravo, skrite kotičke ZDA in silly tripe med Nevado in Californijo, je ti je ta lokacija »pisana na kožo«. Trenutno ni na voljo prostih mest!

Utah Olympic Park , Park City, Utah (UT); Naš star znanec med delodajalci vas tokrat želi spoznati osebno. V mestu kjer so 2002 potekale zimske olimpijske igre lahko postaneš Zipline in Adventure vodič po znamenitem adrenalinskem parku! Pretekle izkušnje kažejo, da je delodajalec več kot odličen, lokacija je nora, plačilo je super in sodelavci prihajajo iz celega sveta, what could be better?! Edino, česar se v poletju naveličaš, je neskončno spuščanje po toboganih in plezanja po vrveh. Na voljo sta še dve prosti mesti!

Vail & Beaver Creek Hospitality, Vail, Colorado; Dom Lindsey Vonn in slavno mesto smučarskih tekem se poleti spremeni v zeleni raj z neštetimi pohodniškimi, ter kolesarskimi potmi. Resort nudi dve brezplačni smučarski vozovnici, brezplačen avtobusni prevoz do bližnjih mest, ter 50% popust v restavracijah. Ponudba delovnih mest zajema vse od bariste v Starbucksu, delavca v spaju, dela v strežbi pa do blagajničarja. Tudi ta delodajalec nudi enake popuste, saj so povezani med seboj in zaposlenim, ter obiskovalcem omogočajo približno enako udobje. »The mountains are calling, what are you waiting for?« Na voljo so 4 prosta mesta!

Breckenridge Ski Resort, Colorado; Letošnja novost v naši ponudbi je letovišče, ki se nahaja v manjšem gorsko mestecu slabi dve uri od glavnega mesta Denver. Resort obiskovalce vabi skozi vso leto zaradi svojih znamenitih »petih vrhov« in s kar 2926 metri nadmorske višine, saj nudi naravo, ki je pravi balzam za oči poleti in pozimi. Glavna ulica je v Viktorijanskem stilu, kar da mestu prav poseben čar. Ponudba delovnih mest je zelo obsežna in raznolika. Kaj je pri tem najboljše? Narava, zipline, tobogani in ogromno zabave! Na voljo so še 4 prosta mesta!

Skype Placement

Najpogostejša izbira v letih 2017, 2018 in 2019!

Zelo podobna opcija programu Job Fair, je opcija Skype Placement, saj si tudi v tem primeru izbereš enega izmed danih delodajalcev in z njim opraviš Skype intervju. Delodajalca sicer ne spoznaš v živo, dobiš pa dober prvi vtis o tvoji bodoči poletni izkušnji. Če se slučajno zgodi, da ti delo ne ustreza ali pa te delodajalec ne izbere, se še vedno lahko prijaviš na naslednji Skype intervju pri drugemu delodajalcu ali pa nadaljuješ z iskanjem dela prek Preferred Placement opcije. Ne skrbi, delo ti bomo našli 100 %! V preteklih letih je 98 % udeležencev dobilo delo pri prvem izbranem Skype delodajalcu.Zelo podobna opcija programu Job Fair, je opcija Skype Placement, saj si tudi v tem primeru izbereš enega izmed danih delodajalcev in z njim opraviš Skype intervju. Delodajalca sicer ne spoznaš v živo, dobiš pa dober prvi vtis o tvoji bodoči poletni izkušnji. Če se slučajno zgodi, da ti delo ne ustreza ali pa te delodajalec ne izbere, se še vedno lahko prijaviš na naslednji Skype intervju pri drugemu delodajalcu ali pa nadaljuješ z iskanjem dela prek Preferred Placement opcije. Ne skrbi, delo ti bomo našli 100%! V preteklih letih je 98% udeležencev dobilo delo pri prvem izbranem Skype delodajalcu.

Delodajalci, ki so na voljo na letošnji Skype Placement opciji

Na Skype Placement opciji najdeš delodajalce, ki jih lahko spoznaš pred svojim odhodom v tujino, tako da z njimi opraviš Skype intervju. Dobro opravljen intervju je tvoja vstopnica v ZDA. V primeru, da dela ne bi dobil-a pri svoji prvi izbiri lahko izbereš drugega Skype delodajalca ali pa prestopiš na Preferred Placement opcijo, vendar ni strahu, saj kar 98% udeležencev dobi delo pri prvem izbranem Skype delodajalcu! Te noben delodajalec ni prepričal? Ne skrbi, trenutno smo še v procesu pridobivanja delodajalcev in seznam redno dopolnjujemo!

S klikom na ime delodajalca si oglej celotni profil z informacijami o delu.

Keystone Resort, Keystone, Colorado – 27. marec 2020; Delodajalec v mondenem Keystonu v Koloradu je bolj znan kot zimska pravljična idila, ki tudi poleti ponuja osupljive razglede, aktivnosti na prostem, in šarm malega mesteca. Delodajalec ponuja bivališče (z zelo ugodno ceno glede na lokacijo!) in odlično plačilo. Če ti to ni dovolj, lahko brez težav najdeš še dopolnilno delo, bolj pa ti priporočamo uživanje v lepotah zvezne države pod Skalnim gorovjem – Rocky Mountains. Trenutno ni na voljo prostih mest!

Mt. Olympus Water & Theme Park , Wisconsin Dells, Wisconsin – 27. marec 2020; Tematski in vodni park, ki svojim obiskovalcem ponuja več kot 500 atrakcij, lahko nepozabno in osvežujoče poletje ponudi tudi tebi. Delo se bo opravljalo tako na zunanjih kot notranjih atrakcijah, delodajalec pa išče tudi osebje za izvedbo dodatne ponudbe. V njihove vrste lahko vstopiš kot osebje v trgovinskem, gostinskem delu, lahko se jim pridružiš kot Custodian/Janitor ali Chambermaid/Housekeeper ponujajo pa tudi delo reševalca iz vode in Ride Operator, kjer boš »glavn-i/a« na atrakciji. Se ti že smeji? Poleg prostega vstopa na večino atrakcij te ta delodajalec ob uspešnem zaključku sezone lahko nagradi tudi z bonusom. Na voljo je 13 prostih mest.

Snowshoe Mountain, Snowshoe, West Virginia – 27. marec 2020; V West Virginiji, očesni pomežik stran od Washington DC te pod svoje okrilje vabi delodajalec, ki je svoj svet malce obrnil. Glavne stavbe; hotel, trgovine, celo nastanitve za zaposlene imajo na vrhu gore. Poleg omenjenega je delodajalec zanimiv tudi glede ugodnosti, ki ti jih ponuja, saj jih je neskončno! Od spa razvajanja, “športanja”, popusta pri hrani v njihovih zavidljivo dobrih restavracijah … Pridružiš se jim lahko kot dodatna pomoč za oskrbo gostov (Room Attendant, Host/Hostess ali Cashier). Na voljo so 3 prosta mesta!

Congress Hall Hotel, Cape May, New Jersey – 27. in 28 marec 2020; Lokacija kot bi jo vzeli direktno iz filma in to na eni lepših plaž New Jerseya. Si občudoval-a klasične filme, ki so prikazovali kraljevo eleganco? Sedaj si lahko del nje. Congress Hall Hotel privablja več generacij dopustnikov že od leta 1816. Njihovi ekipi se lahko to pridružiš oseba, ki bo skrbela za udobno namestitev gostov, ali tista, ki bo skrbela za njihove polne želodčke, ali oseba, ki bo tam zanje, kot prvi vtis tega poletja. Trenutno ni na voljo prostih mest!

The White Sands Resort, Point Pleasant Beach, New Jersey – 28. marec 2020; Med New York City in New Jersey Shore leži resort imenovan The White Sands. Resort skupaj s SPA Hotelom ponuja ležerne počitnice družinam,  parom in posameznikom. Kot uslužbenec/uslužbenka tega kompleksa lahko uživaš ugodnosti turistov in lahko koristiš plažo, fitnes in druge ponudbe SPA-ja. Skoraj da ležerne počitnice s plačilom se slišijo kar mikavno, kajne? Trenutno ni na voljo prostih mest!

Definitivno najboljše preživeto poletje do sedaj! Dobiš prijatelje iz celega sveta, zaslužiš denar, potuješ po Ameriki in zraven vadiš angleščino! Škoda, da nisem odšla na poletno delo v ZDA že par let prej. 🙂

 

Preferred Placement

Izbira ki združuje fleksibilnost in širok nabor del, med katerimi lahko izbiraš. Po prijavi in opravljenem intervjuju si v sklopu svoje prijavnice ogledaš seznam delodajalcev in delovnih mest ter izbereš od 7 do 10 takšnih, ki ti najbolj ustrezajo. Lahko izbiraš glede na lokacijo, vrsto dela, plačo, datume dela, namestitev ali kak drug kriterij, ki je zate bistven. Tvoj profil nato pošljemo izbranim delodajalcem v ZDA in z malo sreče je ena izmed izbranih služb tvoja. Običajno v nekaj tednih že dobiš potrjeno delo, sicer pa lahko izbiro opraviš še enkrat. V bazi delodajalcev je običajno med 120 in 210 del in večini uspe dobiti delo po prvi izbiri, gotovo bo tudi tebi! Ne pozabi, da je pomembno, da se prijaviš čim prej, saj je baza delodajalcev najbolj polna med decembrom in februarjem, pred tem pa moraš opraviti še intervju in urediti dokumente. Ko te delodajalec izbere, je tvoj job potrjen, menjava pa takrat ni več možna, saj te vedno zaposli en izmed tvojih izbranih delodajalcev.

Independent

Program Independent je namenjen tistim, ki delo želite iskati zunaj opcij, ki so na voljo preko Placement programa. Na voljo so ti vsa dela, ki jih uspeš najti sam/a, vendar morajo dela vedno ustrezati pogojem J-1 vize (delo mora biti sezonske narave in v turističnem sektorju). Na tej povezavi si lahko ogledaš seznam del, ki niso dovoljena na J-1 vizi. Že pred prijavo si lahko ogledaš spletne strani, kjer so na voljo dela preko J-1 Summer Work & Travel vize. Cilj programa Independent je, da ti je omogočeno iskanje dela na poljubni lokaciji v ZDA (izjeme so večja mesta, kjer ni sezonskega povečanja potreb po delavcih).

Ko se z delodajalcem dogovoriš za delo, ti izpolni Job offer, ti ga podpišeš in posreduješ nam, da preverimo, če delo ustreza pogojem vize. Ko je delo preverjeno, ti potrdimo in tvoj job je urejen!

Ne pozabi!

  • Pošlji čim več prošenj – tudi takšnim delodajalcem, ki ti na prvi pogled niso najljubši. Bolje, da imaš gotovost službe, kot pa da se zaradi izbirčnosti v ZDA odpraviš brez dela.
  • Sprejeto službo lahko pred odhodom pod določenimi pogoji zamenjaš, če ti uspe dobiti boljšo ponudbo.
  • Ne obupaj – nekateri delodajalci te bodo kar takoj brez razloga zavrnili, precej pa se jih na prošnje sploh ne odzove – to je normalno, zato moraš na Independent programu računati na to, da bo potrebno poslati kar veliko prošenj.

Kako ugodno klicati v ZDA

Pri iskanju službe je seveda veliko lažje, če lahko izbrane delodajalce kar pokličeš, vendar imamo še danes v glavi predstavo, da so vsi klici v tujino neizmerno dragi. To ni več res – internet namreč odpira ogromno novih možnosti komunikacije, ena izmed najbolj uporabnih pa je Skype, ki ga verjetno že poznaš. Vse, kar potrebuješ za uporabo pa je računalnik z internetno povezavo, mikrofon, zvočnike (ali slušalke) ter po možnosti spletno kamero. Skoraj vsi vemo, da Skype omogoča brezplačne (video) klice med uporabniki, marsikdo pa ne ve, da s tem programom lahko kličemo tudi običajne telefone in to precej poceni.

Dodatna opcija je uporaba aplikacij kot so Viber in Whatsapp, ki omogočajo zelo ugodne klice po vsem svetu. V ZDA lahko kličeš že za nekaj centov na minuto in tako v kratkem času pokličeš več potencialnih delodajalcev. Američani veliko bolj cenijo osebni stik kot elektronsko pošto, pa še hitreje dobiš odgovor, če je zate na voljo kakšno delovno mesto in hkrati povprašaš vse, kar te zanima.

Za informacije piši na delo@nomago.si ali pokliči 040 822 558.

Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.

Izberi novice zase