Delo v Kanadi

Stopi v stik

Pošlji povpraševanje

ali pokliči na
080 47 42

AKTUALNO

 • Za informacije o pridobitvi vize si preberi našo spletno stran ali se nam pridruži na eni izmed predstavitev. Za dodatno pomoč ti je na voljo posvet, ki je plačljiv (25 €), vendar ti znesek plačila upoštevamo kot predplačilo programa BUNAC Essential ali Ultimate Canada.
 • POMEMBNO OBVESTILO: od  2018 naprej je za pridobitev kanadskih viz (tudi v okviru programa IEC) treba osebno oddati biometrične podatke (prstne odtise in fotografijo) na zbirnih lokacijah – Canadian Visa Application Centers (VACs) – nam najbližje lokacije so v SarajevuBeogradu in na Dunaju. Strošek oddaje biometričnih podatkov je  CA$85 (okoli 55 €), plačaš pa jih ob že plačilu stroškov procesiranja vize (CA$253 + CA$85 za biometriko). Več informacij najdeš na tej povezavi in na strani Facebook IEC Canada.

O programu

Kaj meniš o enem letu raziskovanja in dela v Kanadi? Sliši se fantastično, kajne? Kanada slovenskim državljanom od 18. do 35. leta omogoča, da se udeležijo programa International Experience Canada, v okviru katerega lahko v Kanadi do enega leta živiš in delaš brez posebnih omejitev. Odkrij Kanado na drugačen način in okusi vsakdanje življenje Kanadčanov!

Pogoji za prijavo na program International Experience Canada (Working Holiday viza)

Po uvrstitvi v žreb čakaš na obvestilo, da lahko nadaljuješ s pridobivanjem vize:
 • Predložiti moraš potrdilo o nekaznovanosti (mora biti v angleškem jeziku oz. sodni prevod).
  • POZOR! Potrdilo o nekaznovanosti moraš predložiti za vsako državo, v kateri je tvoje bivanje preseglo 6 mesecev, npr. zaradi Erasmus izmenjave, dela v tujini …
 • Potrebuješ kreditno kartico za plačilo stroškov vize (CA$253 + CA$85 za stroške oddaje biometričnih podatkov).
 • Imeti moraš dovolj finančnih sredstev za začetne stroške bivanja v Kanadi (CA$2500 – potrebuješ šele ob vstopu v Kanado)
 • Imeti moraš zavarovanje za celotno obdobje predvidenega bivanja v Kanadi (potrebuješ šele ob vstopu v Kanado)
 • Pred pridobitvijo vize se lahko odločiš za enega od naših BUNAC programov za pomoč pri urejanju vize in pri iskanju ter zagotovitvi dela

Preveč informacij? Naroči se na posvet pri nas v pisarni, kjer ti razložimo postopek prijave!

Kdaj lahko delam?

Na pot se lahko odpraviš kadar koli med letom in ostaneš v državi še eno leto po prihodu. Pomembno je le to, da je potni list veljaven celoten čas bivanja v Kanadi. V Kanadi lahko ostaneš seveda tudi krajši čas, vendar je udeležba na posameznem programu možna le enkrat v življenju, zato čim bolj izkoristi čas, ki ti je namenjen!

BUNAC programi

BUNAC (British Universities North America Club) je britanska organizacija, ki mladim iz vsega sveta omogoča delo v tujini idi. BUNAC programi so na voljo vsem, ki bi želeli . Na voljo imaš dve opciji:

 • BUNAC Essential Canada – pomoč pri vizi, seznam delodajalcev in še več!
 • BUNAC Ultimate Canada – zagotovljeno delo pred odhodom v Kanado
Prijava na program je možna pred in po pridobitvijo vize.

Essential Canada

Informacije bodo kmalu vidne na spletni strani.

Ultimate Canada

Informacije bodo kmalu vidne na spletni strani.

Rok za prijavo

Prijave na program sprejemamo celo leto.

Pogoji za prijavo

 • starost od 18 do 35 let (študentski status NI pogoj!)
 • raven angleščine vsaj Intermediate
 • odprtost, prilagodljivost in fleksibilnost
 • 2 priporočili s strani delodajalcev, sodelavcev, učiteljev
 • ustrezati moraš pogojem IEC programa
Prijavi se!

Za delovno vizo lahko zaprosiš tudi sam – brez BUNAC programa. Točna navodila dobiš na strani kanadskega veleposlaništva. Četudi se ne odločiš za naš program, ti še vedno lahko pomagamo pri letalskih kartah, zavarovanju in prenočiščih.

Za informacije piši na delo@nomago.si ali pokliči 01 431 77 00.

Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.

Izberi novice zase