Australian college of Sport & Fitness

Odličen in ugoden način, da združiš delo in študij, ki je pravzaprav zabava. Primerno za VSE polnoletne ne glede na status in starost. Na eni izmed najlepših plaž na svetu se lahko med drugim učiš za inštruktorja fitnesa ali osvojiš veščine vodenja rekreacijskih aktivnosti, masaž ali bussinesa športa. Hkrati pa spoznaš prijatelje z vsega sveta in izpopolniš svoje znanje angleščine.

Program

Študij je lahko tudi zabaven! ACSF je šola, ki ti ponuja javno priznano izobrazbo na področju različnih športov in rekreacije, prav tako pa ponujajo tudi tečaje angleščine.

Kampusi šole ACSH se nahajajo v Brisbanu, Sydneyju , Melbournu in Perthu.

Pogoji za prijavo

 • Starost najmanj 18 let (zgornje starostne omejitve NI),
 • osnovno znanje angleščine (za vpis ni potrebno dokazilo oz. šola uredi brezplačen on-line test).

Študij

Šola ponuja izobraževanja in trening na področju različnih športnih aktivnosti, rekreacije, fitnesa, businessa in angleščine. Znanje lahko izpopolnjuješ na več stopnjah in izbereš različne dolžine trajanja študija.
NE POZABI: V času študija lahko delaš do 20 ur na teden, v času počitnic (običajno 12-16 tednov na leto) pa polni delovni čas, torej 40 ali več ur na teden!

Sport and Recreation

Tečaj je namenjen pripravi na kariero na ravni Junior Managementa, saj poleg znanj o industriji športa in rekreacije osvojiš še veščine deitetike, vodenja in managementa.

Massage Therapy

Tečaj je namenjen pripravi na kariero maserja po Avstraliji. Izbiraš lahko med začetno stopnjo Certificate IV, ki traja 9 mesecev ali pa se odločiš za neposredni vpis v Diploma of Massage Therapy, ki vključuje tudi Certificate IV in traja skupno 24 mesecev.

Fitness

Študij omogoča pridobitev znanja na področju vadbe s skupinami, ekipami in vodenje programov v fitnes centrih. Tečaj je namenjen zagotovitvi sposobnosti samostojnega dela v širokem spektru vadbenih aktivnosti.

Študij je idealen za tiste, ki iščete zaposlitev fitnes centrih. Naučili se boste dela s posamezniki ter tudi s skupinami otrok in starejših. Certifikat je odlična osnova za vstop na trg dela v industriji fitnesa, vodene vadbe in treninga.

Študij je namenjen tistim, ki bi želeli delati na področju rekreacije posameznikov s posebnimi potrebami, kroničnimi stanji ter s starejšimi. Specializacija omogoča sposobnost spremljanja razvoja stranke ter implementacije učinkovitih metod napredovanja v sodelovanju z zdravstvenim osebjem.

NOVO v letu 2019! Yoga Teaching

Študij je namenjen prvim korakom do certifikata učitelja joge, s katerim pridobiš znanje načrtovanja, organiziranja in izvajanja skupinskih tečajev joge. Izbiraš lahko med začetno stopnjo Certificate IV, ki traja 1 leto (4 semestri po 10 tednov z vmesnimi počitnicami), po končanem programu se lahko registriraš kot učitelj joge na stopnji 2 pri mednarodni zvezi učiteljev joge (International Yoga Teachers Association).
Na voljo je tudi nadgradnja s programom Diploma of Yoga Teaching, ki prav tako traja 1 leto. Pri tem študiju pridobiš dodatno znanje za prilagajanje posameznikom v različnih starostnih obdobjih in morebitnimi posebnimi zahtevami zaradi zdravstvenega stanja. Prav tako osvojiš dodatna znanja anatomije, prve pomoči, psihologije in nutricionistike, ki jih lahko vključiš v poučevanje joge.
*študij joge je na voljo v Sydneyu

Brošura z več informacijami o študijskih programih

Delo

Program poteka preko Student vize, kar pomeni da imaš poleg študija možnost, da delaš še do 20 ur na teden. Med študijem imaš tudi počitnice in v tem času lahko delaš polni delovni čas!

Najmanjša urna postavka je približno AU$18, lahko tudi AU$20 in več – odvisno od izmene in vrste dela. Postavke so v primerjavi z ameriškimi celo malce višje, saj napitnine tu niso tako pogoste kot v ZDA. Iskanje službe je prepuščeno lastni iznajdljivosti, vendar veliko študentov najde službo že v prvem tednu. Največ jih dobi delo v manjših kafejih ali barih v okolici šole ali bivališča, lahko pa tudi v različnih drugih podjetjih kot sta Starbucks ali Stamford Hotel. Pogosto ti pri iskanju dela priskoči na pomoč tudi šola, saj je cilj vseh programov prav pridobivanje izkušenj in zaposljivost na področju, za katerega se izobražuješ.

Hello Australia Work & Travel Package – Sydney, Brisbane, Melbourne, Perth

Za dodatno podporo pri prvih korakih v Avstraliji, ti v pomoč pri urejanju vseh formalnosti ter iskanju službe ponujamo program Hello Australia Work & Travel, ki vključuje:

 • 3, 5, ali 7 nočitev v hostlu z zajtrkom
 • prevoz z letališča do hostla
 • brezplačen WiFi
 • Sydney: Harbour Bridge walking tour in piknik + Beach BBQ day + City walking tour
 • 12-mesečno članstvo v klubu Job Search Australia

Članstvo v klubu Job Search Australia vključuje:

 • orientacijski sestanek
 • pomoč pri CV-ju
 • pomoč pri otvoritvi bančnega računa
 • pomoč pri pridobitvi davčne številke
 • pomoč pri davčni napovedi
 • SIM kartica
 • možnost prijave na delo preko sistema Job Search Australia
 • dostop do baze delodajalcev
 • dnevni mejli s prostimi delovnimi mesti
 • popusti pri delovnih tečajih (RSA/White card itd.)
 • Harvest Guidebook (140 strani)
 • Popust pri WWOOF članstvu

Cene

 • 239 € za 3 nočitve
 • 292 € za 5 nočitev
 • 347 € za 7 nočitev (možno je doplačilo za dodatnih 7 dni, za 179 €)

Bivanje

V prvem tednu si lahko rezerviraš hostel, ki jih je zelo veliko. Cene se gibljejo od 15 € na noč naprej (npr. Wake up Hostel). V agenciji ti lahko pri rezervaciji pomagamo in svetujemo, saj imamo v naši bazi preko 5000 ležišč po celem svetu. V naslednjih tednih bivanja ti svetujemo, da si poiščeš študentsko stanovanje.

Za Sydney imamo na voljo tudi najem sobe v eni izmed hiš na območju mesta, ki so od centra mesta in kampusov oddaljeni slabe pol ure vožnje s kolesom. Več informacij si poglej na spletni strani o bivanju v Avstraliji.
Za informacije piši na delo@nomago.si ali pokliči 040 822 558.

Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.

Izberi novice zase