Točen opis postopka za pridobitev vize

Pripravili smo opis korakov, ki so potrebni za uspešno zaprositev za working holiday vizo. V celoti zaprosiš za vizo preko spletnega portala imigracijske službe Nove Zelandije. Prijava je ob upoštevanju vseh navodil izredno enostavna in v povprečju vzame okoli 20 minut. Spodnji podatki so iz preteklih let. Spodnje informacije so v pomoč, saj je prijavnica vsebinsko zelo podobna, le oblikovno prenovljena.

Osnovna stran za prijavo

Po pregledu prve spletne strani, ki podaja vse že znane informacije, je čisto na dnu strani poglavje “How do I apply”. Kot prikazuje slika spodaj, je potrebno klikniti na working holiday schemes online, ki je spletna aplikacija, preko katere zaprosiš za delovno vizo.

 

Step 1

Po odprtju te strani, si je potrebno sprva ustvariti svoj profil, ki omogoča vstop v bazo (slika spodaj). Klik na “register here” te bo pripeljal v zavihek, ki je namenjen registraciji uporabnika. Navedi svoje osnovne podatke in naslov elektronske pošte, na katerega boš prejemal vse potrebne informacije ter tudi končno obvestilo o prejemu vize.

 

Step 2

Nato vnesi svoje uporabniško ime in geslo (slika zgoraj) ter klik na login te bo pripeljal na tvojo osebno stran. Prek te strani urejaš vse potrebne stvari, ki jih potrebuješ pri zaprositvi za delovno dovoljenje. Kot lahko vidiš iz slike spodaj, je na desni strani v meniju “online services” treba klikniti na working holiday, ki je tista končna lokacija, na kateri dejansko začneš z aplikacijo.

 

Step 3

V naslednjih korakih tako dejansko zaprosiš za vizo. Opozorili bi te, da skrbno prebereš vsa potrebna navodila in nato vpišeš podatke. Potrebno je izpolniti vsa okenca, ki so označena z rdečo zvezdico. Slika spodaj prikazuje, da je potrebno vsa 4 področja (torej personal, heatlh, character in working holiday specific) izpolniti in ko boš vsak posamezen korak uspešno zaključil, se bo le ta na koncu obarval zeleno (iz rdečega križca bo nastala zelena kljukica). Pri zavihku occupation details (personal) klikneš pod full list, ki ti bo ponudi nabor aktivnosti. Iz sledečih izbereš tisto ki ti ustreza in nato skopiraš kodo, ki se nahaja levo od nje, ter jo prilepiš v okence ter klikneš search. Isti postopek ponoviš pri opciji industry.

Step 4

 

Če postopka ne moreš končati, lahko kadarkoli aplikacijo shraniš in jo dokončaš kasneje. Ko bodo vsi 4. koraki končani in se obarvali zeleno klikni proceed ter nato odklukaj vse zahteve s čimer se zavedaš vseh pogojev in nato s korakom pay now zaključiš postopek.

Ko končaš s plačilom je tvoja aplikacija končana. V nekaj dneh boš dobil obvestilo o odobritvi working holiday vize in tako si pripravljen da greš na pot.

Za informacije piši na delo@nomago.si ali pokliči 040 822 558.

Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.

Izberi novice zase