Stopi v stik

Pošlji povpraševanje

ali pokliči na
080 47 42

AKTUALNO

 • POMEMBNO – pridobitev vize Working Holiday NZ je za letos še vedno mogoča. Mesta so omejena, zato ti svetujemo, da prijavo čim prej opraviš na tej povezavi.
 • Prijave na program Essential in Ultimate New Zealand  za imetnike WH vize sprejemamo skozi celo leto.
 • Za informacije o pridobitvi vize si preberi našo spletno strani ali se nam pridruži na eni izmed predstavitev. Za dodatno pomoč lahko prideš v našo poslovalnico na posvet.

Zakaj delo na Novi Zelandiji?

Švicarski ledeniki, škotske planote, islandski gejzirji in mediteranski gozdiči – najbolj raznolike evropske pokrajine najdeš na otoški državi Novi Zelandiji. In to še ni vse – dopoldne lahko smučaš in se potem zvečer sončiš na plaži.

Nova Zelandija (the land of the Kiwis) ima navdihujočo kulturo, življenjski slog na prostem in sproščen pogled, zaradi katerega popotniki tvorijo vseživljenjsko povezavo – prihajajo kot obiskovalci in odhajajo kot domačini. Poleg tega ne škodijo minimalna plača 20 NZD na uro, možnost dela v smučarski sezoni in nacionalna obsedenost s pitami.

Poleg tega je znana še po pustolovskih športnih priložnostih kot so raftanje, padalstvo in skok z bungeejem. Si upaš skočiti na drugo stran sveta? Sponzoriraj svoje sanje in si poišči eno izmed zanimivih služb prek Working Holiday vize na Novi Zelandiji.

Osnovni podatki:

 • Glavno mesto: Wellington, preb. 370.000
 • Valuta: novozelandski dolar (cca. 0.50 €)
 • Podnebje: januar 17°C, julij 9°C (povprečna temperatura, Wellington)
 • Viza: Working Holiday Viza (18-30 let), potni list je obvezen
 • Hrana: morski sadeži, kivi
 • Znamenitosti: Bay of Islands; vrelo blato, gejzirji, maorska kultura pri Rotorui; jame Waitomo; narodni park Tongariro; fjordi in ledeniki na Južnem otoku; smučanje v Queenstownu; opazovanje kitov v Kaikouri.
 • Prebivalstvo: 4.43 milijonov
 • Površje: 270.534 km²
 • Jezik: angleščina, maorščina

Kdo, kaj, kako?

 • Starost: 18 – 30 let (do dopolnjenega 31. leta na dan oddaje prijave)
 • Trajanje: do 1 leta
 • Jezik: osnovno znanje angleščine
 • Začetek dela: kadarkoli med letom

Kako ti bomo pomagali?

Delo na Novi Zelandiji smo osnovali na programu Working Holiday visa, ki se ga lahko udeležimo tudi Slovenci. Udeležencem nudimo nasvete pri prijavi za vizo in ti pomagamo pri načrtovanju potovanja, s tem da ti omogočimo dostop do najugodnejših letalskih kart in potovalnih zavarovanj. Obenem ti ob prihodu na otok ponujamo različne pakete, s katerimi bo iskanje tvoje službe veliko lažje.

Več o Working Holiday vizi …

Pogoji za Working Holiday vizo

Z Working Holiday vizo na Novi Zelandiji lahko delaš do 12 mesecev in lahko opravljaš skoraj vsako delo, ki ti ga uspe najti, kar pomeni, da boš lahko sam financiral večji del potovanja po Novi Zelandiji:

 • Starost 18 – 30 let (v času prijave).
 • V Novo Zelandijo se moraš odpraviti v roku 12 mesecev po odobritvi vize.
 • Časovno si omejen na 12 mesecev, vendar lahko v tem času večkrat zapustiš in se vrneš v državo.
 • Viza stane NZ455 (približno 270 €) in se plača s kreditno kartico (Visa ali MasterCard) v procesu pridobivanja.
 • Viza lahko vsakdo dobi le enkrat v življenju. Če jo dobiš in je ne izkoristiš, prav tako ne moreš zanjo zaprositi še enkrat.
 • Ob prihodu v državo moraš imeti dokaz, da imaš urejeno povratno letalsko karto, zavarovanje za celo leto bivanja na NZ, potrdilo o odobritvi vize ter potrdilo, da imaš na voljo vsaj NZ$4200 (približno 2500 €).
 • Delodajalca moraš menjati najmanj na 3 mesece.

Paketi ob prihodu

Da bi se tvoja pustolovščina na Novi Zelandiji čim boljše začela, smo pripravili Essential in Ultimate New Zealand paket, da lahko Working Holiday vizo kar najbolje izkoristiš.

 • Na Novi Zelandiji lahko opravljaš različna dela: od obiralca kivijev do prodajalca v trgovini, od smučarskega inštruktorja do dela v pisarni!
 • Delovne ure in prosti dnevi so odvisni od vrste dela.
 • V času bivanja na Novi Zelandiji si delo iščeš sam s pomočjo nas in naših partnerskih organizacij.
 • Trajanje: najmanj 6 tednov, vendar priporočamo vsaj nekaj mesecev do enega leta.
 • Rok za prijavo: vsaj 4 tedne pred odhodom. Z veseljem bomo tvojo prijavo sprejeli tudi prej. Zgodnja prijava je priporočljiva že zaradi letalske karte.
 • Izkušnje niso zahtevane, vendar pri določenih službah prinašajo prednost.

Vrste del in plačilo

Dela je na Novi Zelandiji na voljo veliko – od dela v pisarni do učitelja smučanja in pobiranja različnih vrst sadežev. Delo ti bodo pomagali najti tudi naši kolegi, hkrati pa si lahko pomagaš s spletnimi stranmi, ki ponujajo obilico informacij o aktualnem delu. Obstajajo tudi hostli, ki ti v zameno za prenočevanje v njihovih nastanitvenih zmogljivostih navežejo stik z delodajalci. V kolikor boš delal v sadjarski industriji (npr.: delo s kiviji) se povečini (odvisno od vremena – v kolikor je dež, se jasno ne dela) z delom prične okoli 8. ure zjutraj, ko se backpackerji z avti (v kolikor ga nimaš, se pridružiš svojim kolegom) odpravite na zbirno mesto. Tam vas pričaka vaš delodajalec, s katerim nato skupaj odidete na prvo lokacijo dela. Ko zaključite s prvo lokacijo se nato odpravite na drugo, itd. Odvisno od velikosti sadovnjakov, se po večini obdela med 3 in 4 sadovnjaki na dan. V času dela se vzame čas tudi za kosilo, za katerega pa posktbite sami. Prihod nazaj v hostel je okoli 5 .ali 6. ure popoldne. Tedenski znesek plačila znaša nekje med 400 in 700 NZ$ . Variacije višine plačila so velike; odvisno od vaše želje po delu in zaslužku. V določenih terminih je tako možno delati po 20 ur na dan, kar se posledično odraža v velikem zaslužku. V nekaterih deževnih dneh pa zaradi slabega dne tako poteka zatišje z delom. V splošnem pa na podlagi izkušenj lahko rečemo, da se opravi okoli 40 delovnih ur na teden, kar sovpada s slovenskim delovnim časom. Zaslužka željni popotniki lahko delajo tudi bistveno več, a velja poudariti, da je zdravstvena dobrobit vsakega popotnika na prvem mestu.

Izkušnje udeležencev

“I travelled through both the North and South Islands of New Zealand. I spent one month in Napier and then worked for approximately 2 1/2 months in Mt. Manganui. I visited White Island, did the Tongariro crossing, went to almost all of the larger towns and cities, saw many beautiful beaches, and also travelled through the jungle in Northland. I also went to the national parks. The natural landscapes of New Zealand are amazing – above all the beaches, which are almost empty of people and untouched. I met a lot of people from very different countries and now I can speak pretty good English!”
Andreas Weritz


“I saw just about everything during my 10 months in New Zealand. I especially liked Northland, where I spent 2 months with host families. A day trip on the Franz-Josef glacier was fascinating, as well as a day of white water rafting on the Kawerau River. I can only recommend that everyone else do the same!

As far as work was concerned, I mainly did seasonal work. I generally had good experiences with employers and colleagues. I usually worked around 8 hours a day and did jobs such as fruit picking, leaf plugging, or grading. I really enjoyed my stay in New Zealand, even if I had moments where my problems seemed impossible to overcome. But I had far more moments when I didn’t want to be anywhere else in the world, such as watching the sun come up on East Cape, or looking out on Milford Sound.
I made so many friends from all over the world, who I wouldn’t want to be without!”
Kristina Rossow


“My stay there was simply fantastic! I really liked the combination of work and travel, because I got to know the country as a holidaymaker and was simultaneously living amongst the “Kiwis” (as New Zealand’s people are fondly nicknamed) and integrated into their culture”.

Janine worked twice for longer periods, as well as travelling many kilometres. Her first job was a classic job for Working Holidaymakers in New Zealand; packing kiwis!

”I stood at a counting table and inspected kiwis for signs of decay or other deficiencies. I sorted out the bad ones and packed the rest.” Janine’s second job was room service in a hotel in Queenstown, on South Island, New Zealand. “I cleaned hotel rooms and made them inhabitable for new guests. I had very nice, open and helpful colleagues in both jobs, who made it enjoyable, even if the job itself wasn’t always pleasant or interesting. My stay in New Zealand was an unforgettable experience which I would do all over again if I had the chance!
Janine Kiefert, Hilden

Prijavi se!

Za informacije piši na delo@nomago.si ali pokliči 040 822 558.

Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.

Izberi novice zase